Ποια ήταν η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ποια ήταν η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού (vid)
Το μοντέλο της Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν η ταχύτατη 488 Pista.

Σημαντικό μέρος της ειδησεογραφίας σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού κατέλαβε το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ο Μονογυιός βρισκόταν πίσω από το τιμόνι μιας κόκκινης Ferrari και η τραγικότερη λεπτομέρεια είναι ότι το αυτοκίνητο μόλις το είχε αγοράσει και ήταν η πρώτη φορά που το οδηγούσε.

488

Ποιο μοντέλο της Ferrari όμως ήταν αυτό; Όπως προκύπτει από τις λεπτομέρειες των (λίγων) τμημάτων του αυτοκινήτου που σώθηκαν από τις φλόγες, πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα μοντέλα του ιταλικού εργοστασίου: τη Ferrari 488 Pista.

488

Η 488 Pista παρουσιάστηκε το 2018, ως ειδική έκδοση της 488, και αμέσως έκανε αίσθηση με τις προδιαγραφές της. Βασικό στοιχείο είναι ο κινητήρας της, Πρόκειται για έναν V8 χωρητικότητας 3.900 κ. εκ., που με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά δίνουν εκρηκτικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο, Από στάση φτάνει στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα ενώ χρειάζεται μόλις 7,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 200 χλμ/ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα κόβει την ανάσα καθώς το ιταλικό supercar μπορεί να ξεπεράσει τα 360 χλμ/ώρα.

488

Η Ferrari 488 έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2020. Όσο για την τιμή της, ως καινούρια η έκδοση Pista ξεπερνούσε τα 300.000 ευρώ ενώ ως μεταχειρισμένη δεν έχει χάσει πολλή από την αρχική της αξία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!