Η Ford ξεκινά την υβριδική εποχή του WRC με το Puma Hybrid (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Ford ξεκινά την υβριδική εποχή του WRC με το Puma Hybrid (vid)
Η Ford έχει μεγάλες προσδοκίες το 2022 με το ολοκαίνουριο αγωνιστικό Puma Hybrid Rally1.

Μία μόλις εβδομάδα έμεινε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) για το 2022 στο Μόντε Κάρλο και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα καινούρια αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το 2022 η τεχνολογία των αγωνιστικών αλλάζει και πλέον όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 θα πρέπει να είναι υβριδικά, κάτι που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς όλα τα μεγάλα εργοστάσια έχουν να παρουσιάσουν τις δικές τους λύσεις.

ford

Η Ford θα στηθεί στην εκκίνηση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο φέτος με το ολοκαίνουριο Ford Puma Hybrid Rally1. Το κορυφαίο αγωνιστικό χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα 1.6 λίτρων τούρμπο του περσινού Fiesta WRC, ωστόσο πλέον συνεργάζεται βάση κανονισμών με 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, αλλά πλέον δεν υπάρχει κεντρικό διαφορικό.

Εκεί που έχουμε όμως τη μεγαλύτερη διαφορά είναι στο υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί το νέο Puma. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 100kW και σε συνδυασμό με τον κινητήρα βενζίνης η ισχύς του αγωνιστικού Ford αγγίζει τους 530 ίππους. Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για ένα "όπλο" το οποίο στα χέρια των Γκρεγκ Μπριν, Γκας Γκρίνσμιθ, Αντριέν Φορμό θα είναι συναρπαστικό να το βλέπεις. Θυμίζουμε ότι στο Ράλι Μόντε Κάρλο θα πάρει μέρος και ο Σεμπαστιέν Λέμπ με το Ford Puma Hybrid WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!