Formula 1: Η FIA ξεκίνησε την έρευνα για το Άμπου Ντάμπι

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η FIA ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα για όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 το 2021 στο Άμπου Ντάμπι.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021 ολοκληρώθηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο, που μέχρι και σήμερα είναι αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους φίλους του σπορ στα social media και όχι μόνο. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η απόφαση του Μάικλ Μάσι να φέρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στα pit στον 57ο από τους 58ο γύρους, κάτι που αποδείχτηκε κομβικής σημασίας αφού έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν με φρέσκο σετ μαλακής γόμας να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον για την 1η θέση και να πάρει το πρωτάθλημα.

Η αντίδραση της Mercedes ήταν έντονη και εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνει ένσταση για τα αποτελέσματα του GP Άμπου Ντάμπι. Η FIA τότε είχε δηλώσει πως θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τα όσα έγιναν στους τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει το Sky Sports, η έρευνα από την FIA ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, από τον Μάικλ Μάσι, μέχρι και τις ομάδες (που θα ορίσουν εκπροσώπους) και τους οδηγούς, θα καταθέσουν στους εκπρόσωπους που έχουν οριστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία. Τα ηνία της υπόθεσης έχει αναλάβει ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA, Πίτερ Μπάιερ.

Επιπλέον ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, θα έχει άμεση εμπλοκή στην έρευνα και θα το αντιμετωπίσει ως ζήτημα άμεσης επίλυσης από τα κεντρικά γραφεία στη Γενεύη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky Sports, εκπρόσωπος της FIA δήλωσε πως η έρευνα θα είναι «λεπτομερής, αντικειμενική και διαφανής». Η FIA επιθυμεί να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, καθώς σε εκείνη την ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Παγκόσμιο Συτμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η Mercedes μέσω του επικεφαλής της, Τότο Βολφ, είχε δηλώσει πως ο Μάσι έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον. Το μέλλον του Χάμιλτον στη Formula 1 παραμένει άγνωστο, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για την ανατρεπτική σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: RedBullcontentpool.com