Η Maserati ανακοίνωσε την είσοδό της στη Formula E!

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Maserati ανακοίνωσε την είσοδό της στη Formula E!
H ιταλική μάρκα επιστρέφει σε αγώνες μονοθεσίων για πρώτη φορά μετά από 66 χρόνια.

Η μεγάλη επιστροφή της Maserati στους αγώνες είναι γεγονός: από το 2023 η τρίαινα θα κοσμεί το grid της Formula E! Μία πολύ σημαντική εξέλιξη, τόσο για το ιταλικό brand που ατενίζει το μέλλον με φιλοδοξία όσο και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, που μετά από τις μαζεμένες αποχωρήσεις κατασκευαστών, ήθελε την είσοδο ενός μεγάλου ονόματος.

Η αποχώρηση των Audi, Mercedes-Benz και BMW είχε αποτελέσει σημαντικό πλήγμα αλλά η έλευση της Maserati επαναφέρει σταθερότητα στο θεσμό με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια. Ειδικά από τη στιγμή που το 2023 θα έχουμε και τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά θηρία, της Gen3, που θα είναι τα ελαφρύτερα, τα ισχυρότερα και κατά συνέπεια τα ταχύτερα που έχουν τρέξει στη Formula E, η οποία ετοιμάζεται να μπει στην όγδοη σεζόν της.

Maserati Tipo 26 Targa Florio 1926

Πάνε 96 χρόνια από την πρώτη εμπλοκή της Maserati στους αγώνες, με την τρίαινα στο καπό της θρυλικής Tipo 26 που είχε κατακτήσει τη νίκη στην κλάση έως 1.5 lt στο φημισμένο Targa Florio του 1926, με τον Αλφιέρι Μαζεράτι πίσω από το τιμόνι.

Τριάντα-ένα χρόνια μετά, το 1957, ο θρύλος της Formula 1, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, κατέκτησε έναν από τους πέντε παγκόσμιους τίτλους του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όσο για το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμα της Maserati, ήταν στους αγώνες FIA GT την περίοδο 2004-2010, όταν και κατέκτησε 22 νίκες και 14 τίτλους με την MC12.

Maserati MC12 2006

Τώρα, η επικείμενη επιστροφή έχει ηλεκτρικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του «Folgore», της ηλεκτρικής επίθεσης της Maserati, η Formula E αποτελεί ιδανικό πεδίο παρουσίασης της τεχνολογίας της σε αυτόν τον τομέα. Ο εξηλεκτρισμός των GranTurismo, GranCabrio, MC20 αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που έρχεται με… φόρα και θα λέγεται Grecale, όλα θα προωθηθούν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας προβολής.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε, στο ρόλο πρωταγωνιστών στον αγωνιστικό κόσμο. Μα κινεί το πάθος και η καινοτομία, από τη φύση μας. Έχουμε μακρά κληρονομία σε κορυφαίου επιπέδου αρτιότητα και είμαστε έτοιμοι για το μέλλον. Τον αγώνα για περισσότερες επιδόσεις, πολυτέλεια και καινοτομία. Το Folgore είναι ακαταμάχητο και αποτελεί την πιο αγνή έκφραση όσων πρεσβεύει η Maserati. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στους αγώνες μέσω της Formula E», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής μάρκας, Ντάβιντε Γκράσο.

Davide Grasso Alejandro Agag

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και έκανε πράξη το επιτυχημένο εγχείρημα της Formula E, ο πρόεδρός της Αλεχάνδρο Αγκάγκ, τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που υποδεχόμαστε τη Maserati στο νέο σπίτι της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Formula E είναι η κορωνίδα των αγώνων με ηλεκτρικά οχήματα. Προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για τις πιο δυναμικές και καινοτόμες εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, ώστε να επιδείξουν τις τεχνολογικές ικανότητές τους, παράλληλα με τις αγωνιστικές τους φιλοδοξίες».

Προς το παρόν, δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω αγωνιστικό πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα οι οδηγοί. Όσο για τη Formula E, η σεζόν 2021-2022 ξεκινά με καθυστέρηση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19, με πρώτο αγώνα στη Σαουδική Αραβία και την πόλη Ντιρίγια, στις 28 Ιανουαρίου.

Formula E Saudi Arabia S7

Φωτογραφίες: Maserati, Formula E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!