Συνεργασία Volvo και Qualcomm στα συστήματα infotainment

Κώστας Παστρίμας
Συνεργασία Volvo και Qualcomm στα συστήματα infotainment
Η Volvo περνάει στο επόμενο στάδιο της συνδεσιμότητας με συνεργάτη τη γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών.

Οι καινούριες τεχνολογίες και οι ανάγκες των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων απαιτούν και πολύ πιο δυνατά συστήματα υποστήριξης από επεξεργαστές. Η Volvo διαθέτει ήδη μια δυνατή συνεργασία με την Qualcomm και την Google στον τομέα των συστημάτων infotainment, ωστόσο πάντα χρειάζεται να κινείσαι με πολύ γρήγορους ρυθμούς στο παρόν και το μέλλον.

volvo

Η Volvo λοιπόν έχοντας ήδη ένα υψηλού επιπέδου τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και μια εξαιρετική συνεργασία με την Qualcomm περνάει σε μια νέα εποχή στα συστήματα infotainment τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα Google Android. Το νέο σύστημα επεξεργαστών θα είναι η πλατφόρμα Snapdragon Cockpit η οποία παρέχει υψηλά επίπεδα επεξεργαστικής απόδοσης. Μπορεί να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις γραφικών, ήχου και τεχνητής νοημοσύνης σε μοντέλα όπως το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Polestar 3, όπως και στο μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Volvo.

volvo

Η νέα πλατφόρμα πρόσφατης Snapdragon Automotive είναι δύο φορές ταχύτερη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ στην ανάπτυξη των γραφικών είναι έως και δέκα φορές ταχύτερη. Σε συνεργασία με την Qualcomm και την Google, η Volvo Cars μπορεί να προσφέρει την κορυφαία στον κλάδο ποιότητα βίντεο, ήχου και συνδεσιμότητας στην επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

volvo

Ο Χένρικ Γκρίν, Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars, δήλωσε: «Η Volvo Cars είναι μία εταιρεία που πιστεύει στη συνεργασία με ηγέτες του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Qualcomm Technologies Inc. και η Google, ώστε να πετύχει την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες της. Με την τεχνολογία της Qualcomm στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μας, το σύστημα infotainment μας με βάση το Google Android θα αναβαθμιστεί στο επόμενο επίπεδο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!