DNA περιπέτειας για το Benelli Leoncino 800 Trail (vid)

Κώστας Παστρίμας
DNA περιπέτειας για το Benelli Leoncino 800 Trail (vid)
Η νέα έκδοση του κορυφαίου scrambler της Benelli έρχεται με άγριες εκτός δρόμου, διαθέσεις.

Στην EICMA 2021 στο Μιλάνο η Benelli εκτός από το TRK800 που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα πάνω του, παρουσίασε μια εξαιρετική νέα έκδοση του Leoncino 800. Πρόκειται για το Leoncino 800 Trail το οποίο εκτός από τον πιο δυναμικό σχεδιασμό, διαθέτει τα κατάλληλα περιφερειακά τα οποία του επιτρέπουν να κινηθεί άνετα στους χωμάτινους δρόμους.

benelli

Στο αισθητικό κομμάτι το νέο Trail διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η μεγαλύτερη σχεδιαστική διαφορά είναι στο σύστημα εξάτμισης το οποίο πλέον έχει ανέβει ψηλά, στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας με ένα διπλό όμορφο τελικό. Ο εμπρός τροχός έχει μεγαλώσει στις 19 ίντσες με ελαστικά διπλής χρήσης, ενώ το φωτιστικό σώμα τύπου LED εμπρός έχει ένα μικρό φέρινγκ να το περιβάλει.

benelli

Ο κινητήρας του Leoncino 800 Trail παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 754 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 76,2 ίππους και 67Nm ροπής. Σημαντική είναι η προσθήκη ενός νέου μονόδρομου συμπλέκτη ολίσθησης ο οποίος συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Στα ηλεκτρονικά, η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με επιλογές οδήγησης και νέα μονάδα ECU για κορυφαίο έλεγχο.

benelli

Αναβαθμίσεις έχουμε και στις αναρτήσεις με ένα ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 50mm εμπρός και ένα ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω με αυξημένες διαδρομές για καλύτερη χρήση εκτός δρόμου. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με ακτινικές δαγκάνες εμπρός και δύο δίσκους 320mm. Στον εξοπλισμό το Leoncino διαθέτει φώτα LED, TFT οθόνη πληροφοριών τελευταίας τεχνολογίας με σύστημα συνδεσιμότητας, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές, γκρι, καφέ και πράσινο. Το νέο Trail αναμένεται στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!