Nissan Qashqai: Κορυφαία διάκριση στο Euro NCAP

Κώστας Παστρίμας
Nissan Qashqai: Κορυφαία διάκριση στο Euro NCAP
Ακόμα ένα βραβείο στο SUV της Nissan από την Ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Αρχή Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων.

Δεν πέρασε παρά μόλις ένας μήνας από τη στιγμή που το Nissan Qashqai κατάφερε να αποσπάσει πέντε αστέρια από την ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης αυτοκινήτων Euro NCAP το 2021 και η Nissan λαμβάνει ακόμα μια βράβευση από τον οργανισμό.

Το νέο Nissan Qashqai κέρδισε τον τίτλο του Best in Class 2021 στην κατηγορία Μικρών Εκτός Δρόμου για τις επιδόσεις του στην αξιολόγηση του ευρωπαϊκού οργανισμού. Το συγκεκριμένο βραβείο έχει να κάνει με την συνολική βάση αξιολόγησης των ενήλικων επιβατών, των παιδιών επιβατών, των πεζών και της υποβοήθησης ασφάλειας. Το σταθμισμένο άθροισμα των βαθμολογιών σε αυτές τις κατηγορίες, καθορίζει τον καλύτερο νικητή στην κατηγορία.

nissan

Η βαθμολογία του νέου Qashqai ήταν 91% για την προστασία ενηλίκων και παιδιών, κάτι που του χάρισε την πρώτη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους ανταγωνιστές. Πολύ υψηλή ήταν η βαθμολογία του SUV της Nissan σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης χάρη στο νέο κεντρικό αερόσακο ο οποίος προστατεύει την σύγκρουση οδηγού/συνοδηγού, ενώ κορυφαία ήταν η βαθμολογία (23,8 στα 24) στην προστασία των παιδιών και στην εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος.

nissan

Πολύ δυνατή ήταν η επίδοση του Qashqai στις δοκιμές ποδηλατών και πεζών. Το Qashqai πέτυχε βαθμολογία 70% χάρη στα πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Intelligent Emergency Braking, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό και φρενάρει εάν το αυτοκίνητο αντιληφθεί πρόσκρουση με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Αυτό το βοήθημα είναι στάνταρ στην γκάμα του νέου Qashqai, από την αρχική έκδοση.

nissan

Κορυφαία αποδείχτηκε η Nissan και στα συστήματα αποτροπής ατυχημάτων λαμβάνοντας βαθμολογία 95% στις τεχνολογίες Intelligent Mobility. Συστήματα όπως το head-up display στο νέο Qashqai, οι έξυπνοι προβολείς, το Blind Spot Intervention που ανιχνεύει ένα άλλο όχημα που δεν έχει δει ο οδηγός, το Rear Cross Traffic Alert αποτρέπει επίσης τις συγκρούσεις κατά την όπισθεν και πολλά ακόμα δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφάλειας το οποίο δίνουν στο νέο Qashqai τον αέρα του νικητή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!