WRC: H Hyundai αποκάλυψε το i20 N Rally1 του 2022

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC: H Hyundai αποκάλυψε το i20 N Rally1 του 2022
Η Hyundai έγινε η πρώτη ομάδα που παρουσίασε το Rally1 αυτοκίνητο που θα συμμετάσχει στην υβριδική εποχή του WRC.

To 2022 το WRC μπαίνει σε μία νέα εποχή και η Hyundai έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που αποκάλυψε επίσημα το υβριδικό Rally1 αγωνιστικό της. Η κορεατική φίρμα θα αγωνιστεί με το i20 N WRC που βασίζεται στην τελευταία γενιά του μοντέλου για το δρόμο. Εμφανισιακά, το i20 έχει ελάχιστες διαφορές από τον προκάτοχό του όσον αφορά το χρωματικό σχεδιασμό.

Οι μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του WRC προβλέπουν την υιοθέτηση ενός υβριδικού συστήματος που αποδίδει 100 kW. Η χωρητικότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης παραμένει στα 1.6 λίτρα, ενώ η νέα γενιά των Rally1 αγωνιστικών έχουν σχεδιαστεί γύρω από ένα ασφαλές σασί νέας τεχνολογίας. Η αεροδυναμική έχει μειωθεί κατά 15% και το συνολικό τους βάρος θα αυξηθεί κατά 70 περίπου κιλά. Οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν την υβριδική ενέργεια σε κάθε Ειδική Διαδρομή, ενώ κατά την επιβράδυνση θα γίνεται η ανάκτησή της.

Hyundai i20 N Rally1

Η Hyundai το 2022 θα αγωνιστεί με ένα αρκετά παρόμοιο οδηγικό lineup. Ο Τιερί Νεβίλ θα συνεχίσει για ακόμα μια σεζόν μαζί με τον πρωταθλητή του 2019, Οτ Τάνακ ως πλήρης συμμετοχές. Για teammates τη νέα σεζόν θα έχουν τους Όλιβερ Σόλμπεργκ και Ντάνι Σόρδο που θα μοιραστούν το τρίτο i20 N Rally1.

Hyundai i20 N Rally1

H κορεατική φίρμα ξεκίνησε τις δοκιμές του νέου της υβριδικού αγωνιστικού τον Νοέμβριο, δίχως προβλήματα αξιοπιστίας. Όμως το πρόγραμμα βρήκε ένα μεγάλο εμπόδιο, όταν ο Νεβίλ είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα σε δοκιμές στη Γαλλία. O ίδιος δεν χτύπησε, όμως ο συνοδηγός του υπέστη ελαφρύ τραυματισμό. Το τελευταίο τεστ πριν από την έναρξη της σεζόν για την Hyundai θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία, ως μέρος προετοιμασίας για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Οι Toyota και M-Sport αναμένεται να παρουσιάσουν τα δικά τους Rally1 αγωνιστικά στις 15 Ιανουαρίου. Τα αγωνιστικά θα δουν τα φώτα της δημοσιότητας στην επίσημη εκδήλβση για την έναρξη της σεζόν.

Hyundai i20 N Rally1

Ο πρώτος αγώνας του WRC για το 2022 είναι το Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου.

Image credit: Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!