Δυναμική παρουσία της Hyundai στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Δυναμική παρουσία της Hyundai στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας (vid)
Η Hyundai παρουσίασε την πρωτοποριακή της ιδέα Metamobility με έμφαση στη ρομποτική.

Οι πρώτες ημέρες του 2022 είναι αφιερωμένες στην τεχνολογία και τις καινοτομίες στις ΗΠΑ με την τεράστια έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας. Όλες οι μεγάλες εταιρίες παρουσιάζουν τα μελλοντικά τους σχέδια και το όραμά τους και η Hyundai ήταν μια από εκείνες που εντυπωσίασε με τις ιδέες της για την μετακίνηση επόμενης γενιάς.

hyundai

Η Hyundai έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με την ρομποτική και εκεί στηρίζει τα μελλοντικά της σχέδια για τις μετακινήσεις. Η ρομποτική σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση θα δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στη μετακίνηση υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς για να εκπληρώσει την απεριόριστη ελευθερία κινήσεων για την ανθρωπότητα. Η Hyundai έχει αποκτήσει την Boston Dynamics, μια εταιρεία με κορυφαία τεχνογνωσία στην ρομποτική και βλέπει το μέλλον να ανήκει στον συνδυασμό ρομποτικής και κινητικότητας.

hyundai

Η νέα ιδέα Metamobility έχει να κάνει με την έξυπνη σύνδεση του πραγματικού κόσμου με ένα εικονικό περιβάλλον. Η εικονική πραγματικότητα θα δώσει την ευκαιρία στον άνθρωπο να ξεπεράσει τους φυσικούς περιορισμούς σε χρόνο και χώρο. Μάλιστα, τα ρομπότ θα είναι το μέσο μεταξύ τους πραγματικού κόσμου και των εικονικών χώρων οι οποίοι θα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

hyundai

Η εταιρεία οραματίζεται ότι η διάκριση μεταξύ μελλοντικών μετακινήσεων θα είναι ασαφείς μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνολογίας της ρομποτικής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτόνομη οδήγηση. Διάφορα ήδη μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των ιπτάμενων οχημάτων θα χρησιμεύσουν επίσης ως έξυπνες συσκευές για πρόσβαση στην πλατφόρμα μετασύμπαντος.

hyundai

Σε αυτό το μετασύμπαν ο χρήστης θα μπορεί να κινήσει ένα ρομπότ στον πραγματικό κόσμο όπως για παράδειγμα σε ένα εργοστάσιο. Αυτό θα επιτρέψει ένα ψηφιακό μοντέλο επόμενης γενιάς στον εργασιακό τομέα επιτρέποντας σε ειδικούς να συνδέονται με όλα τα μηχανήματα ενός εργοστασίου ή σε κάποιο απομακρυσμένο εργοτάξιο. Η ρομποτική λοιπόν και η αυτόνομη οδήγηση, μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στους τομείς της μετακίνησης, της εργασίας και γενικά στον τρόπο ζωής του μέλλοντος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!