Rieju Nuuk CargoPro: Αυτό το scooter δεν χακάρεται (vid)

Κώστας Παστρίμας
Rieju Nuuk CargoPro: Αυτό το scooter δεν χακάρεται (vid)
Το Rieju Nuuk CargoPro είναι το πρώτο scooter με πιστοποιητικό ψηφιακής ασφάλειας.

Ζούμε σε μια πολύ έντονη ψηφιακή καθημερινότητα με το smartphone μας να είναι πλέον ο πιο χρήσιμος σύντροφός μας. Πολλές υπηρεσίες έχουν πλέον εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση, ωστόσο όσο ανεβαίνει το επίπεδο της ευχρηστίας τόσο μεγαλώνει η επικινδυνότητα να πέσουμε θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο κόσμος της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου επίσης έχει μπει για τα καλά στον ψηφιακό κόσμο καθώς μπορείς πλέον να ελέγξεις το όχημά σου από το smartphone σου. Η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε λοιπόν να προχωρήσει για την Ευρώπη σε μια νέα σειρά πρωτοκόλλων προκειμένου να προφυλάξει και τα οχήματα από τυχόν ψηφιακές απάτες. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αναφέρει ότι κάθε όχημα, μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο, φορτηγό ή λεωφορείο, να φέρει πιστοποιητικό ψηφιακής ασφάλειας το οποίο θα το προστατεύει από ηλεκτρονικά εγκλήματα.

rieju

Η πρώτη εταιρία η οποία προσφέρει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό είναι η EuroCybCar από την Ισπανία. Η εταιρία συνεργάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την Rieju προκειμένου να παρουσιάσουν την πρώτη μοτοσικλέτα που φέρει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό και το κατάφεραν πάνω σε ένα ηλεκτρικό Nuuk Cargo Pro. Το Rieju Nuuk Cargo Pro λοιπόν είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη με πιστοποιητικό ψηφιακής ασφάλειας.

Για να αποκτήσει το πιστοποιητικό το συγκεκριμένο scooter έπρεπε να αξιολογηθεί σε τρεις τομείς εγκληματικής επίθεσης. Ο ένας ήταν ο φυσικός τρόπος, δηλαδή κάποιος να προσπαθήσει να κλέψει τη μοτοσικλέτα με τον παραδοσιακό τρόπο. Ο δεύτερος ήταν να μπορεί κάποιος από απομακρυσμένο σημείο να εισέλθει στα συστήματα της μοτοσικλέτας, ενώ ο τρίτος τομέας ήταν η ασφάλεια που προσφέρει η εφαρμογή του smartphone στην οποία συνδέεται το όχημα.

Όπως είναι φυσιολογικό, το Rieju Nuuk είναι το πρώτο δίκυκλο ανάμεσα σε πολλά που θα ακολουθήσουν με τέτοιες πιστοποιήσεις. Πλέον θα πρέπει και τα οχήματα που έρχονται από την Ασία, την Αμερική και την Ιαπωνία να φέρουν αυτό το πιστοποιητικό καθώς από το 2024 αν δεν το έχουν δεν θα μπορούν να πάρουν έγκριση για χρήση στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!