Η Toyota ανακοίνωσε το νέο Hilux GR Sport

Κώστας Παστρίμας
Η Toyota ανακοίνωσε το νέο Hilux GR Sport
Το νέο αγαπημένο αγωνιστικό των αγροτών θα είναι το Toyota Hilux GR Sport

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες πως η Toyοta ετοιμάζει μια GR έκδοση στο πολύ δημοφιλές μοντέλο της Hilux. Οι φήμες έγιναν πλέον πραγματικότητα και η Toyota ανακοίνωσε πως ετοίμασε την σπορ έκδοση του pick-up της το οποίο έχει αντλήσει την έμπνευσή του από τους αγώνες Ράλλυ. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει καταλληλότερη στιγμή για αυτήν την παρουσίαση καθώς ήδη στη Σαουδική Αραβία αγωνίζεται το Toyota Hilux GR Gazoo Racing στο περίφημο Ράλλυ Ντακάρ 2022.

hilux

Το Hilux GR Sport έχει σχεδιαστεί για εκείνους που θέλουν να βάλουν μια πιο σπορ πινελιά στις μετακινήσεις τους, έχοντας ταυτόχρονα όλα τα οφέλη του κορυφαίου pick-up της φίρμας. Στην αισθητική έχουμε νέα μάσκα εμπρός με μαύρες γρίλιες με το ιστορικό σήμα της Toyota της δεκαετίας του 1980. Οι ζάντες των 17 ιντσών είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα, ενώ τα ελαστικά είναι παντός εδάφους. Στο εσωτερικό συναντάμε νέους χρωματισμούς στον πίνακα οργάνων και νέα καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη.

hilux

Σπορ μοντέλο χωρίς τον ανάλογο κινητήρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, έτσι η Toyota φρόντισε να τοποθετήσει στο Hilux GR Sport το κορυφαίο της σύνολο. Ο κινητήρας τω 2.8 λίτρων αποδίδει 204 ίππους και 500Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Εκεί που έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές ωστόσο είναι στις αναρτήσεις. Η Toyota έχει τοποθετήσει νέα αμορτισέρ με τεχνολογία monotube και νέα ελατήρια εμπρός.

hilux

Τα monotube αμορτισέρ βοηθούν στην κορυφαία οδηγική συμπεριφορά, στις ταχύτερες αντιδράσεις και στην καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Τα ελατήρια από την άλλη έχουν αυξήσει την στιβαρότητα και τη σταθερότητα έχοντας πιο σφιχτή ρύθμιση, ενώ προσφέρουν καλύτερη αίσθηση της πρόσφυσης στον οδηγό. Το Hilux GR Sport επίσης είναι εξοπλισμένο με ενεργό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και αυτόματο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για κορυφαία ασφάλεια. Το νέο pick-up αναμένεται να είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!