Πέπλο μυστηρίου γύρω από το νέο Koeningsegg

Κώστας Παστρίμας
Πέπλο μυστηρίου γύρω από το νέο Koeningsegg
Η Koeningsegg ετοιμάζει νέο hypercar το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο πρώτο της μοντέλο CC8S

Δεν πρόλαβε να αλλάξει ο χρόνος και να μπει το 2022 και η Koeningsegg μας επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη. Η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια μυστηριώδη εικόνα η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε ένα καινούριο hypercar στα σκαριά από την εταιρεία.

Η Koeningsegg για την ώρα κατασκευάζει το Jesko και το Regera, ενώ βρίσκεται ήδη στο τελευταίο στάδιο εξέλιξής του και το τετραθέσιο Gemera. Κανένα από τα παραπάνω δεν απεικονίζεται στην φωτογραφία που διέρρευσε ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας. Η εικόνα διέρρευσε ακριβώς 20 χρόνια μετά από το πρώτο μοντέλο της Koeningsegg, το CC8S.

koenigsegg

Εκείνο που μπορούμε να εικάσουμε στην παρούσα φάση είναι ότι το νέο αυτό μοντέλο θα ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή των μοντέλων CC της φίρμας. Στο κομμάτι του κινητήρα δεν αποκλείεται να έχουμε το ίδιο σύνολο που αναμένουμε στο Gemera. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο 2.0 λίτρων με δύο τούρμπο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 600Nm ροπής!

koenigsegg

Το νέο Hypecar θα συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.100 ίππων κάτι που σημαίνει ότι η συνολική απόδοση του hypercar θα εκτοξεύεται στους 1.700 ίππους! Ο συγκεκριμένος κινητήρας κατασκευάστηκε και εξελίχθηκε από την ίδια την Koeningsegg και αν τοποθετηθεί στο νέο μοντέλο θα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πλέον γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!