Ράλλυ Ντακάρ: Τα highlights της πρώτης κανονικής ειδικής (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Τα highlights της πρώτης κανονικής ειδικής (vid)
Ο πρώτος πραγματικός μαραθώνιος στη Σαουδική Αραβία έκρυβε δυσκολίες και παγίδες που αποτυπώνονται σε 8 video!

Επιτέλους πραγματική δράση στο 44ο Ράλλυ Ντακάρ, με το κυρίως μέρος της πρώτης ειδικής διαδρομής να περιλαμβάνει 333 χιλιόμετρα με εκκίνηση και τερματισμό στη Χαΐλ. Μία διαδρομή που τα είχε όλα και έχουμε αρκετά video για να το αποδείξουμε αλλά και να σας ταξιδέψουμε στην Αραβική Χερσόνησο.

Highlights ΕΔ1B

Ξεκίνημα από τα εκτεταμένα highlights της ΕΔ1Β που μέσα σε εννέα λεπτά, στριμώχνουν όσα έγιναν την πρώτη ημέρα πραγματικής δράσης. Τη δυσκολία των αναβατών στην πλοήγηση αφού 20 λεπτά δεν ήταν αρκετά για να μελετήσουν επαρκώς του road book, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να χαθούν. Ανάμεσά τους και οι Τόμπι Πράις και Ρίκι Μπράμπεκ που μιλούν για τη δοκιμασία.

Sam Sunderland

Ατυχήματα όπως αυτό του Άλμπερτ Λοβέρα, που είδε το Iveco του να αναποδογυρίζει και χρειάστηκε η βοήθεια του ιατρικού ελικοπτέρου για να απεγκλωβιστεί, μιας και είναι παραπληγικός. Μαζί με τη δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς του πληγωμένου οχήματός του σε θέση μάχης.

Κι έπειτα, τους πρωταγωνιστές σε όλες τις κατηγορίες, δηλώσεις τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Στεφάν Πετερασνέλ που στο χιλιόμετρο 153 είδε το Audi RS Q e-tron να χάνει τροχό και να πληγώνει την ανάρτηση. Περισσότερα, πατώντας play…

Αυτοκίνητα

Δείτε τις καλύτερες στιγμές των τριών ταχύτερων στην κατηγορία των αυτοκινήτων: του τρίτου Μάρτιν Πρόκοπ της Benzina ORLEN Team, του δεύτερου Σεμπαστιέν Λεμπ με τον «Κυνηγό» της BRX και του νικητή ξανά, Νάσερ Αλ-Ατίγια της Toyota Gazoo Racing.

Μοτοσυκλέτες

Στους δύο τροχούς, ακολουθούν τα highlights των τριών ταχύτερων. Του Ματίας Ουόλκνερ της KTM που ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, του Πάμπλο Κουαντινίγια της Honda που φλερτάρει με την κορυφή και του Ντάνιελ Σάντερς της Gas-Gas που παραμένει σε αυτή.

Quad

Οι αναβάτες των τετράτροχων δίνουν τη δική τους μάχη – τρίτος ήταν ο Πάμπλο Κοπέτι της Del Amo Motorsport/Yamaha Rally Team, δεύτερος σε αυτή τη διαρκή μάχη για έλεγχο ο Αλεξάντρ Μαξίμοφ της Chyr Mari και πρώτος ο Λαϊσβίντας Κανσίους της Story Racing S.R.O.

SSV

Μία ιδιαίτερη κατηγορία, με χαμηλού βάρους οχήματα φτιαγμένα για τέτοιες δύσκολες αποστολές. Και πλάνα από το Top-3 που αποτελούν με αντίστροφη σειρά, οι Ροδρίγκο Λούπι ντε Ολιβέιρα της South Racing Can-Am, o Όστιν Τζόοουνς της Can-Am Factory South Race και ο teammate του και νικητής της κατηγορίας Άρον Ντομζάλα.

Lightweight Protypes

Σφηνάκια δράσης από την κατηγορία των side-by-sides, αρχής γενομένης από τον Σεμπάστιαν Έρικσον της EKS South Racing και συνέχεια με τον teammate του, Τσαλέκο Λόπες, αλλά και τον νικητή της ημέρας, Σεθ Κιντέρο της Red Bull Off-Road Junior Team.

Φορτηγά

Εικόνες από τις προσπάθειες των τριών ταχύτερων στην κατηγορία των θηρίων, με τον Αλέ Λοπρέ της Praga και τα Kamaz του Εντουάρντ Νικολάεφ και του νικητή της ημέρας Ντμίτρι Σοτνίκοφ.

Dakar Classic

Δυόμιση λεπτά που αποτελούν ταξίδι στο χρόνο αφού σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν οχήματα που έχουν τρέξει στο Ντακάρ έως το 2000. Και τα τρίλεπτα highlights εστιάζουν στην επιστροφή του Lada Niva σε αυτό το θρυλικό αγώνα.

Τα τοπία της ημέρας

Καθημερινά, πέραν της καθαρά αγωνιστικής δράσης, θα σας «ταξιδεύουμε» στα παρθένα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, με το video που παρουσιάζει μοναδικές εικόνες από την Αραβική Χερσόνησο.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε της συζήτηση του Έλληνα με τους τρεις τερματισμούς στο Ράλλυ Ντακάρ, Βασίλη Ορφανού, με τον Πάνο Σεϊτανίδη για αυτή την αγωνιστική Οδύσσεια.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!