Ράλλυ Ντακάρ: Τα highlights της πρώτης ημέρας δράσης (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Τα highlights της πρώτης ημέρας δράσης (vid)
Μπορεί ο «Πρόλογος» να ήταν μικρός σε μήκος αλλά δεν έλειψε το θέαμα και οι συγκινήσεις!

Το ξεκίνημα του 44ου Ράλλυ Ντακάρ μπορεί να περιελάμβανε μόνο 19 χρονομετρημένα χιλιόμετρα, έναν «πρόλογο» που καθόρισε τη σειρά εκκίνησης στη σημερινή, πρώτη πραγματική ειδική διαδρομή, ωστόσο δεν έλειψε το θέαμα.

Κάθε μέσα, θα σας παραθέτουμε εικόνες από την αγωνιστική Οδύσσεια στη Σαουδική Αραβία, με πλάνα του ηρώων των δύο και των τεσσάρων τροχών εν δράσει. Μπολιασμένα με δηλώσεις των πρωταγωνιστών και πρόσβαση σε αθέατες λεπτομέρειες του θρυλικού Ράλλυ Ντακάρ.

Highlights ΕΔ1Α

Τα εκτεταμένα highlights του πρώτου μέρους της παρθενικής ειδικής διαδρομές του 2022, τονίζουν τη διαδρομή που κάλυψαν οι μονομάχοι και αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο. Όπως για παράδειγμα την πρόωρη εγκατάλειψη του Γκιρλέν Σισερί με πρόβλημα σε έναν ηλεκτρικό σένσορα – πρόβλημα που δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ στα χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης που προηγήθηκαν.

Κι από εκεί και πέρα, όλα όσα έγιναν στις πέντε κατηγορίες, δηλώσεις όλων των πρωταγωνιστών για όσα έγιναν και όσα έρχονται, σε ένα συναρπαστικό 9λεπτο!

Αυτοκίνητα

Δείτε τις καλύτερες στιγμές των τριών ταχύτερων στην κατηγορία των αυτοκινήτων: του Νάσερ Αλ-Ατίγια της Toyota Gazoo Racing, που ήταν 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αειθαλή Κάρλος Σάινθ της Team Audi Sport, ενώ τους πλαισίωσε ο Μπράιαν Μπαραγκουάναθ της Century Racing.

Μοτοσυκλέτες

Στους δύο τροχούς, ακολουθούν τα highlights του Αυστραλού Ντάνιελ Σάντερς που σημείωσε την καλύτερη επίδοση για λογαριασμό της Gas Gas, μπροστά από τον Πάμπλο Κουαντινίγια της Honda και τον Ρος Μπραντς της Yamaha Rally Team.

Quad

Ιδιαίτερη κατηγορία, με τα τετράτροχα να παλεύουν στους αμμόλοφους και το video να περιλαμβάνει πλάνα από το Top-3 της ημέρας. Τρίτος ήταν ο ιδιώτης Τζιοβάνι Ενρίκο, δεύτερος ο Αλεξάντρ Ζιρού της Yamaha-SMX-Dragon κα ταχύτερος όλων ο Μανουέλ Ατζουγιάρ της 7240 Team.

Lightweight Protypes

Σφηνάκια δράσης από την κατηγορία των side-by-sides, αρχής γενομένης από τον Φραντσίσκο Λόπες της EKS - South Racing, προτού παραδώσει τη σκυτάλη Αντρέας Μίκελσεν της Red Bull Off-Road Junior Team και τον νικητή της ημέρας και teammate του, Σεθ Κιντέρο.

Dakar Classic

Εδώ δεν υπάρχει ανταγωνισμός αφού έχουμε ιστορικά όχηματα, που έχουν τρέξει στο Ντακάρ έως το 2000. Γι’ αυτό και τα highlights δεν εστιάζουν στους τρεις ταχύτερους αλλά είναι γεμάτα από στολίδια του παρελθόντος!

Τα τοπία της ημέρας

Καθημερινά, πέραν της καθαρά αγωνιστικής δράσης, θα σας «ταξιδεύουμε» στα παρθένα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, με το video που παρουσιάζει απείρου κάλλους καρτ ποστάλ από την Αραβική Χερσόνησο.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε της συζήτηση του Έλληνα με τους τρεις τερματισμούς στο Ράλλυ Ντακάρ, Βασίλη Ορφανού, με τον Πάνο Σεϊτανίδη για αυτή την αγωνιστική Οδύσσεια.


Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!