Σε δημοπρασία βγαίνει το μοναδικό Batcycle του 1966

Κώστας Παστρίμας
Σε δημοπρασία βγαίνει το μοναδικό Batcycle του 1966
Πωλείται η μοτοσικλέτα του Μπάτμαν από την τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960.

Τη δεκαετία του 1960 στην αμερικανική τηλεόραση μεσουρανούσε η σειρά Μπάτμαν από το ομώνυμο κόμικ της DC. Το ρόλο του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν και φυσικά του μαυροντυμένου ήρωα έπαιζε ο Άνταμ Γουέστ, ενώ τον δυναμικό νεαρό συνεργάτη του Ρόμπιν έπαιζε ο Μπέρτ Βαρντ.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες αξεσουάρ και γκάτζετ που χρησιμοποιούσαν οι δύο ήρωες ήταν και ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα το οποίο ονομαζόταν BatCycle. Πρόκειται για μια Yamaha Catanila του 1966 η οποία είχε μεταμορφωθεί σε ένα δυναμικό όχημα του Μπάτμαν και του Ρόμπιν για να πιάνουν τους κακοποιούς της Γκόθαμ Σίτι.

batcycle

Στον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions πρόσφατα εμφανίστηκε αυτό το Batcycle του 1966 το οποίο είχε ανακατασκευάσει από κάποιον λάτρη της σειράς. Η μοτοσικλέτα είναι η Yamaha Catalina 250 με απόδοση 24 ίππους και τελική ταχύτητα κοντά στα 120Km/h. Η ειδικά διαμορφωμένη Yamaha συνοδεύεται από το sidecar στο οποίο καθόταν ο Ρόμπιν στις περιπέτειες του με τον άνθρωπο-νυχτερίδα. Μάλιστα το sidecar μετατρέπεται σε go-kart με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα για να βοηθάει στην κίνηση, σε αντίθεση με έναν μικρό κινητήρα 55 κ.εκ. της Yamaha του γνήσιου μοντέλου.

batcycle

Το Batcycle είναι υπογεγραμμένο από τους Άνταμ Γουέστ και Μπέρτ Βάρντ και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας, ενώ η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί από 35.000 ευρώ έως 55.000 ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!