Formula 1- Αλόνσο: «Το El Plan προχωρά κανονικά»

Formula 1- Αλόνσο: «Το El Plan προχωρά κανονικά»
Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει πως το 2022 θα είναι μια πολύ διασκεδαστική σεζόν για τον ίδιο στη Formula 1.

O Φερνάντο Αλόνσο πραγματοποίησε τη μεγάλη του επιστροφή στη Formula 1 το 2021 με την ομάδα της Alpine. Ο Ισπανός έμεινε μακριά από το σπορ για δύο χρόνια και επέστρεψε με την ομάδα που κατέκτησε τα δύο πρωταθλήματα όταν ακόμα ονομαζόταν Renault.

H επιστροφή του δεν ήταν ιδιαίτερα απλή μιας και δεν είχε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Στο GP Γαλλίας κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τις δυνατότητες της A521 και μέχρι το τέλος της σεζόν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά από το 2014.

Ο Αλόνσο μίλησε μετά το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι για το 2022 και ελπίζει η Alpine να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική για να διεκδικεί καλύτερα αποτελέσματα: «Το 2022 είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά με την αλλαγή των κανονισμών. Ελπίζω να είμαστε από τις ομάδες που θα τις εκμεταλλευτούμε περισσότερο και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα δυνατό χειμώνα και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Ήδη έχουμε ξοδέψει αρκετές ώρες στο σχεδιασμό, για να δούμε που θα μας φέρει η όλη προσπάθεια. Το El Plan μας προχωρά κανονικά και σίγουρα θα το διασκεδάσουμε την επόμενη σεζόν».

Alpine El Plan

Το 2022 η Formula 1 αλλάζει σελίδα με την υιοθέτηση των νέων τεχνικών κανονισμών. Τα μονοθέσια θα αλλάξουν εικόνα πλήρως και θα έχουν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με τα φετινά. Όλες οι ομάδες ξεκινούν το σχεδιασμό τους από το μηδέν, ενώ παράλληλα οι νέες ζάντες 18 ιντσών και τα καινούργια ελαστικά θα αλλάξουν πλήρως την οδηγική συμπεριφορά των μονοθεσίων.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ολοκλήρωσε στη 10η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 το 2021. Η Alpine από τη μεριά της κατέκτησε την 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (το 2020 ονομαζόταν Renault).

Image credit: Alpine.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!