Ράλι Ντακάρ: Η Oreca σχεδιάζει υβριδικό αγωνιστικό για το 2023

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ράλι Ντακάρ: Η Oreca σχεδιάζει υβριδικό αγωνιστικό για το 2023
Η Oreca αποκάλυψε τα σχέδιά της ώστε να αγωνιστεί το 2023 στο Ράλι Ντακάρ με ένα υβριδικό αγωνιστικό.

Η έναρξη του Ράλι Ντακάρ 2022 βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά, όμως ήδη κάποιοι στοχεύουν στο 2023. Η Oreca γνωστοποίησε πως βρίσκεται στην τελική φάση εξέλιξης του δικούς της αγωνιστικού που θα πάρει μέρος στο επόμενο event.

H γαλλική φίρμα θα συνεργαστεί με την SMG Team και το υβριδικό off-road αγωνιστικό θα βασιστεί στους κανονισμούς κινητήρων εναλλακτικής ενέργειας. Οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο, όπου θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εξέλιξης.

O διευθυντής αγωνιστικού σχεδιασμού της Oreca, Βινσάν Γκαρό, δήλωσε: «Η Oreca πάντα έβαζε προκλήσεις στον εαυτό της. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος των μελλοντικών τεχνολογιών στους αγώνες. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στις ιδιωτικές ομάδες για να κατακτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στο Ντακάρ. Τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα έχουν υβριδικά κινητήρια σύνολα. Στους αγώνες αντοχής τα χρησιμοποιούν, στο WRC θα υφίστανται από το 2022, ενώ και η Formula 1 είναι υβριδική. Πρέπει πλέον να έχουμε μια υβριδική λύση για τους αγώνες rally raid που θα καλύπτει τόσο μεγάλες αποστάσεις».

Στο Ράλι Ντακάρ 2022 θα δούμε την Audi να αγωνίζεται με το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό στο διάσημο αγώνα. Επιπλέον τα αγωνιστικά των Prodrive και CGK θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!