Το νέο πισωκίνητο Audi R8 V10 σε εκδόσεις Coupe και Spyder (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το νέο πισωκίνητο Audi R8 V10 σε εκδόσεις Coupe και Spyder (vid)
Το μοναδικό υπεραυτοκίνητο της Audi είναι έτοιμο για απολαυστικές πλαγιολισθήσεις.

Η Audi πριν από τέσσερα χρόνια μας είχε παρουσιάσει μια ειδική έκδοση του R8 με κίνηση στους πίσω τροχούς. Εκείνη η έκδοση RWS ήταν περιορισμένης παραγωγής καθώς κατασκευάστηκαν μόλις 999 μονάδες, ωστόσο η Audi δεν την έκλεισε για πάντα στο χρονοντούλαπο.

audi

Η γερμανική φίρμα αποφάσισε να βγάλει δυο νέες εκδόσεις του απόλυτου supercar της με κίνηση στους πίσω τροχούς δίνοντας πλέον τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν το εκρηκτικό μοντέλο. Το R8 V10 RWD έρχεται με αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς και σε δύο εκδόσεις, μια Coupe και μια Spyder για τους λάτρεις των ανοιχτών αυτοκινήτων.

audi

Στον κινητήρα, το Audi R8 έχει αναβαθμισμένο σύνολο V10 5.2 λίτρων το οποίο αποδίδει 570 ίππους και 550 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει 30 ίππους περισσότερους από το προηγούμενο μοντέλο και 10Nm ροπής περισσότερα. Οι επιδόσεις όπως μπορείτε να αντιληφθείτε είναι εκρηκτικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα για το Coupe και 3,8 δευτερόλεπτα για το Spyder. Η τελική ταχύτητα είναι 329 Km/h και 327 Km/h αντίστοιχα, ενώ η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω μπλοκέ διαφορικού και αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου S Tronic.

audi

Το πλαίσιο του R8 είναι αλουμινένιο με ενισχύσεις από ανθρακονήματα κάτι που μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου στα 1.590 κιλά. Πολύ ενδιαφέρον έχουν τα ηλεκτρονικά του V10 καθώς στις διάφορες επιλογές οδήγησης υπάρχει η Sport Mode η οποία επιτρέπει ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις στο Audi κάτι που αυξάνει κατακόρυφα την οδηγική απόλαυση. Τα φρένα είναι κεραμικά με 8πίστονες δαγκάνες, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών ή 20 ιντσών ανάλογα με τις ορέξεις του αγοραστή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!