Mercedes AMG EQS 53: 761 ίπποι για το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν

Κώστας Παστρίμας
Mercedes AMG EQS 53: 761 ίπποι για το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν
Η AMG προσφέρει νέα ατμόσφαιρα και εκρηκτικές επιδόσεις στο premium ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes.

Η Mercedes παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες το νέο της ηλεκτρικό EQS με τη φροντίδα της AMG. Η νέα EQS 53 4Matic+ είναι η πρώτη στην γκάμα των αυτοκινήτων επιδόσεων της Mercedes σε συνεργασία με την εταιρεία βελτίωσης της γερμανικής φίρμας, την AMG. Εκτός από την ήδη υπάρχουσα εντυπωσιακή πλατφόρμα της Mercedes, η AMG έχει προσφέρει μια σπορ αισθητική τόσο στις επιδόσεις όσο και στην οδήγηση η οποία θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσπιστο της νέας εποχής του εξηλεκτρισμού.

mercedes

Η νέα AMG EQS 53 4Matic+ χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός και στο πίσω άξονα. Η απόδοσή τους αγγίζει τους 761 ίππους με τη ροπή να φτάνει τα 950 Nm, ενώ η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς. Οι επιδόσεις όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι εντυπωσιακές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250Km/h.

mercedes

Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση της σπο οδήγησης η AMG χρησιμοποιεί στις διαθέσιμες χαρτογραφήσεις επιλογή Race Start η οποία ανεβάζει την ροπή στα 1.020Nm! Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 107,8kWh και μπορούν να φορτιστούν με ταχυφορτιστές μέχρι και 200 kWh. Σε έναν τέτοιο ταχυφορτιστή σε μόλις 19 λεπτά το αυτοκίνητο αποκτά 300 χιλιόμετρα αυτονομίας επιπλέον. Δυνατό είναι και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο είναι σε θέση να ανακτήσει μεγάλα ποσά ενέργειας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φρένο στην επιλογή Drive Pilot.

mercedes

Κορυφαίες λύσεις έχουμε και στις αναρτήσεις με το σύστημα Ride Control+ της AMG να δίνει άψογη αίσθηση στη σπορ οδήγηση. Οι αναρτήσεις αερίου είναι ενεργητικές και προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες οδήγησης. Μάλιστα το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο και με το σύστημα στριψίματος των πίσω τροχών το οποίο επιτρέπει μέχρι και 9 μοίρες. Σε ταχύτητες κάτω των 60Km/h οι πίσω τροχοί μπορούν να στρίψουν και στην αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός τροχούς!

mercedes

Φυσικά, η νέα Mercedes AMG EQS 53 4Matic+ προσφέρεται με την μοναδική Hyperscreen στο εσωτερικό η οποία χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MBUX στο σύστημα infotainment. Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι τεράστιες, ενώ ο οδηγός θα απολαύσει και το ιδιαίτερο σύστημα ήχου το οποίο προσφέρει τον ήχο μιας κανονικής AMG για να καλύψει το αθόρυβο περιβάλλον του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!