Ο Γιάννης Περιστεράς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Γιάννης Περιστεράς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300 (vid)
Ο Έλληνας αναβάτης θα αγωνιστεί το 2022 με την ομάδα ProGP Racing στο WorldSSP300 με μοτοσικλέτα της Yamaha.

Το 2022 θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς ένας Έλληνας αναβάτης θα πάρει μέροςσ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300. Ο Γιάννης Περιστεράς έγινε δεκτός στο πρωτάθλημα WorldSSP300 το οποίο ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, που είναι το δεύτερο σημαντικότερο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

peristeras

Ο Περιστεράς πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup και είχε εξαιρετική παρουσία με αποκορύφωμα ένα βάθρο στον τελευταίο αγώνα της Βαρκελώνης. Αυτό μαζί με όλη την παρουσία του έκανε τους ανθρώπους της Dorna και της FIM να καλωσορίσουν τον Έλληνα αναβάτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμμετοχές μειώθηκαν από τις 42 στις 30, λόγω των σοβαρών ατυχημάτων που έγιναν μέσα στη χρονιά που πέρασε, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας του Περιστερά.

peristeras

Οι συνεχείς συναντήσεις με τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Λίν Τζάρβις, όπως και με τον Αντρέα Ντοσόλι, αγωνιστικό διευθυντή της Yamaha στα Superbike, απέδωσαν καρπούς. Έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με τον Κάρλος Εσπελέτα Γενικό Διευθυντή Αγωνιστικού της Dorna και τον Καρμέλο Εσπελέτα, Πρόεδρο της Dorna για να φτάσουμε τελικά στο πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Φυσικά, η βοήθεια των ανθρώπων της Μοτοδυναμικής, αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του Νικόλα Σκάρου και του Γιάννη Σώκιαλη ήταν καθοριστική.

peristeras

Ο ίδιος ο Γιάννης Περιστεράς τόνισε στις δηλώσεις του: «Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή, αλλά και συγκίνηση για μένα, η στιγμή που έμαθα ότι μας δεχτήκαν στο WorldSSP300. Ήξερα ότι ήταν πολύ δύσκολο, λόγω της μείωσης των συμμετοχών, αλλά τα καλά αποτελέσματα στους Αγώνες του 2021 έπαιξαν ρόλο, όπως και η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας μου σε Ελλάδα και Ιταλία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Alex De Angelis που μας έφερε σε επαφή με τη νέα ομάδα μου την ProGP Racing Team, τον μάνατζερ μου Δημήτρη Διατσίδη και τον πατέρα μου Νίκο Περιστερά που προσπάθησαν πολύ για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Από την πλευρά μου ήδη συνεχίζω την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά, με προπονήσεις σε Supermotard, Μotocross, ΜiniBikes Ohvale και Kart, αλλά και με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, χωρίς να χάνω ούτε μια ημέρα! Θέλω να δώσω το 100% στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

peristeras

Ο Περιστεράς το 2022 θα αγωνιστεί στην ομάδα ProGP Racing την οποία διεθύνει ο Ομάρ Μένγκι. Αρχιμηχανικός του νεαρού αναβάτη θα είναι ο Μάρκο Κανούτι, ενώ ο Άλεξ Ντε Άντζελις θα συνεχίσει να είναι ο προσωπικός προπονητής πίστας του Περιστερά. Το ρόλο του Υπεύθυνου Τύπου θα αναλάβει ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Διατσίδης, ενώ ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας θα είναι ο Γκαμπριέλ Μαστρολούκα ο οποίος αγωνίστηκε και το 2021 στο WSSP300 και τερμάτισε στην 18η θέση της βαθμολογίας.

peristeras

Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 ακολουθεί το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike (WSBK) και ουσιαστικά είναι η «πισίνα» ταλέντων για τη μεγάλη κατηγορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!