Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε crossover της χρονιάς

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε crossover της χρονιάς
Το αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6 κατέκτησε το βραβείο του corssover της χρονιάς, μόλις ένα μήνα μετά το λανσάρισμά του στην αγορά.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6 βρίσκεται πλέον στην αγορά και για το 2021 κέρδισε ένα πολύ σημαντικό βραβείο, καθώς αναδείχθηκε το crossover της χρονιάς. Το μοντέλο της κορατικής φίρμας κέρδισε το διαγωνισμό του Top Gear 2021 Awards κερδίζοντας τον αγνταγωνισμόμ μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Μάλιστα, το EV6 βρίσκται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Top Gear για το μήνα Δεκέμβριο, που είναι αφιερωμένο στα καλύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη. Αυτή η τελευταία διάκριση έρχεται την ίδια εβδομάδα που το EV6 της Kia ήταν μεταξύ των 7 επικρατέστερων αυτοκινήτων που επιλέχθηκαν για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 και μόλις έναν μήνα μετά τη νίκη του Γερμανικού Premium Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022.

Kia EV6

Ο Τζέισον Γιονγκ, Πρόεδρος της Kia Europe σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε το Crossover της Χρονιάς στα περίφημα βραβεία TopGear.com. Το EV6 είναι ένα επαναστατικό μοντέλο για τη μάρκα Kia και την ηλεκτροκινητικότητα και αυτή η διάκριση αποτελεί ακόμα μία σημαντική αναγνώρισή του. Είναι άλλη μια προσθήκη στη συλλογή με τα βραβεία για το EV6, ένα μοντέλο που συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα ως μέρος της εξελισσόμενης σειράς των ηλεκτρικών μοντέλων μας».

Το EV6 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia και δείχνει τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας E-GMP (Electric-Global Modular Platform). H γκάμα του EV6 προσφέρει μια επιλογή από πολλαπλές πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις κινητήρων μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών μεγάλης (77,4 kWh) και τυπικής αυτονομίας (58,0 kWh). Το EV6 GT-line είναι διαθέσιμο τόσο με πακέτα μπαταριών μεγάλης καθώς και τυπικής αυτονομίας, ενώ το EV6 GT διατίθεται αποκλειστικά με τη μεγάλη μπαταρία 77,4 kWh μεγάλης αυτονομίας .Το EV6 είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Kia που διατίθεται και με τετρακίνηση(AWD), προσφέροντας βελτιωμένη ικανότητα στην οδήγηση, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!