Αύξηση πωλήσεων των επαγγελματικών της Opel στην Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
Αύξηση πωλήσεων των επαγγελματικών της Opel στην Ευρώπη
Η Opel απολαμβάνει ισχυρή άνοδο των πωλήσεων ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων.

Η Opel έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον στόλο της στα επαγγελματικά οχήματα τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν πάρει την ανιούσα και οι πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδιαίτερα στα ελαφρά επαγγελματικά υπάρχει αύξηση της τάξης του 12,1% στους πρώτους 11 μήνες του 2021 κάτι που μεταφράζεται σε 100.000 μονάδες περισσότερες σε σχέση με το 2020.

opel

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση έχει παίξει το νέο ηλεκτρικό Vivaro-e το οποίο αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη. Στην Ευρώπη, το Vivaro-e ηγείται της κατηγορίας D με μερίδιο 21%. Στη γενική κατάταξη όλων των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων, το μεσαίο van κατέχει την τρίτη θέση χάρη και στις υψηλές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, το Vivaro-e διεκδικεί μερίδιο αγοράς σχεδόν 50% στην κατηγορία του. Στη Γερμανία, το Opel Vivaro-e έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη πωλήσεων. Η ζήτηση για το πρόσφατα λανσαρισμένο Combo-e είναι εξίσου καλή.

opel

Τίποτα πάντως δεν είναι τυχαίο αφού τα van της Opel έγιναν αποδεκτά με ενθουσιασμό και από τον ειδικό Τύπο. Το 2019 και το 2021 δύο μοντέλα της Opel κατάκτησαν τον τίτλο του Van της Χρονιάς. Το 2019 ήταν ο Opel Combo και το 2021 ήταν το Opel Vivaro-e. Ένας ακόμα λάτρης των ηλεκτρικών οχημάτων από το Ράσελχάιμ είναι ο θρύλος του βουνού Ρέινολντ Μέσνερ, ο οποίος χρησιμοποιεί το Opel Zafira-e Life και το Opel Vivaro-e για μεταφορές μηδενικών ρύπων και παραδόσεις στα μουσεία του, που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

opel

Στην Ελλάδα η Opel κατάφερε να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων στους πρώτους 11 μήνες του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Είναι η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα στην αγορά των van με πρωταγωνιστή το Opel Combo Van, που έχει εξαιρετική αποδοχή από τους επαγγελματίες. Στην γκάμα της Opel υπάρχει ακόμα το μεγάλο van Movano-e το οποί αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας όσον αφορά το χώρο φόρτωσης στα ηλεκτρικά van.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!