Η Yamaha πρωταγωνίστησε στους αγώνες μοτοσικλέτας το 2021 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Yamaha πρωταγωνίστησε στους αγώνες μοτοσικλέτας το 2021 (vid)
Τα κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσικλέτας στον κόσμο βάφτηκαν στα μπλε της Yamaha φέτος

Το 2021 μπορεί εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν υπόθεση Yamaha όσον αφορά τους αγώνες μοτοσικλέτας. Η ιαπωνική φίρμα κυριάρχησε σε όλα τα μεγάλα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα σαρώνοντας τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Κορυφαία στιγμή της Yamaha για το 2021 ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP με αναβάτη τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο νεαρός Γάλλος αναβάτης οδηγώντας την εξαιρετική YZR-M1 κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο αφήνοντας πίσω του όλα τα μεγάλα εργοστάσια του πρωταθλήματος, όπως η Ducati, η Honda και η Suzuki.

yamaha

Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία της Yamaha και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο Τούρκος αναβάτης Τόπρακ Ραζγκατλίογλου κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στη σέλα της αγωνιστικής YZF-R1, ενώ επιτυχία είχε η Yamaha και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με τον Ελβετό αναβάτη Ντομινίκ Αεγκέρτερ να σηκώνει το έπαθλο του πρωταθλητή στην κατηγορία με την YZF-R6.

yamaha

Άξια αναφοράς είναι επίσης η επικράτηση της Yamaha στα πιο απαιτητικά τοπικά πρωταθλήματα ταχύτητας όπως το Moto America Superbikes στις ΗΠΑ με τον Τζέικ Γκαγκνιέ να κατακτά τον τίτλο, το Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike και το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Superbike που επιβεβαιώνει την ανωτερότητα της YZF-R1. Και στα χωμάτινα πρωταθλήματα πάντως η Yamaha γνώρισε τεράστιες επιτυχίες κατακτώντας τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MX2 με τους Ρενό και Νίκολς, όπως και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Supercross 250SX με τον Κούπερ.

yamaha

Όλες οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες της Yamaha είχαν περίοπτη θέση στο περίπτερο της εταιρείας στην EICMA 2021. Θυμίζουμε ότι η Μοτοδυναμική στην Ελλάδα στηρίζει δυναμικά τους Έλληνες αθλητές στο χώρο των αγώνων ταχύτητας και εκτός δρόμου με τη βοήθεια της Yamaha. Ενισχύει την ευγενή άμιλλα, τον θεμιτό συναγωνισμό και το αθλητικό ιδεώδες, υποστηρίζοντας τους αναβάτες στον δρόμο προς τα Ελληνικά, τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά και ποιος ξέρει... ίσως και τα παγκόσμια πρωταθλήματα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!