MotoGP ανασκόπηση 2021: Άπιαστος Κουαρταραρό, φοβού την Ducati (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP ανασκόπηση 2021: Άπιαστος Κουαρταραρό, φοβού την Ducati (vid)
Φέτος το MotoGP είχε νέο πρωταθλητή και αποχαιρέτησε ένα θρύλο. Οι Κώστας Παστρίμας και Δημήτρης Διατσίδης αναλύουν μια συναρπαστική σεζόν.

Η σκόνη έχει κατακαθίσει μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2021 για το MotoGP και είναι καιρός πια να κάνουμε μια ψύχραιμη αποτίμηση των πραγμάτων που είδαμε στους 18 αγώνες της σεζόν. Στο στούντιο του Gazzetta ο Κώστας Παστρίμας υποδέχτηκε τον Δημήτρη Διατσίδη, τον παρουσιαστή του MotoGP της Cosmote TV, έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα μυστικά και τους ανθρώπους του πρωταθλήματος όσο λίγοι στον κόσμο. Η συζήτηση περιλάμβανε όλα τα «καυτά» θέματα που μας απασχόλησαν φέτος και φυσικά έπεσαν και οι πρώτες «κλεφτές» ματιές στο τι θα δούμε του χρόνου.

Η σεζόν του 2021 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα μείνει στην ιστορία ως η τελευταία χρονιά που είδαμε στις πίστες τον μεγάλο Βαλεντίνο Ρόσι, ύστερα από 26 σεζόν. Ο θρύλος του MotoGP αποχώρησε από την ενεργό δράση και άφησε μια παρακαταθήκη που θα διαρκεί για τις επόμενες δεκαετίες.

Είχαμε όμως τη στέψη ενός νέου Πρωταθλητή. Ο Φάμπιο Κυαρταραρό είχε δώσει δείγματα της απίστευτης ταχύτητάς του με τη Yamaha στις δύο προηγούμενες σεζόν αλλά φέτος εδραιώθηκε ως ένας από τους μεγάλους και είναι βέβαιο ότι θα ασχολούμαστε μαζί τους για πολλά χρόνια.

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς όμως μια νέα υπερδύναμη φανερώθηκε, Η Ducati είδε τρεις από τους έξι αναβάτες της να παίρνουν νίκη μέσα στη σεζόν και άλλους δύο να ανεβαίνουν στο βάθρο. Έχουν μια πολύ καλή μοτοσικλέτα και δείχνουν ασταμάτητοι ενόψει 2022.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για την επόμενη χρονιά είναι ασφαλώς η Honda. Τόσο η ανταγωνιστικότητα της μοτοσικλέτας όσο και η φυσική κατάταση του Μαρκ Μάρκεθ είναι οι μεγάλοι άγνωστοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εμφανιστούν στον πρώτο αγώνα.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την ανασκόπηση της σεζόν του MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!