Η BMW i7 δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες

Η BMW i7 δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες
H νέα BMW i7 βρίσκεται στην τελική φάση εξέλιξής της και πλέον βρίσκεται σε ένα αντίξοο πρόγραμμα δοκιμών σε δύσκολες συνθήκες, με έμφαση στην αξιοπιστία.

Η διαδικασία εξέλιξης της έκδοσης παραγωγής της BMW i7 βρίσκεται πλέον στην τελική φάση της με το νέο μοντέλο της γερμανικής μάρκας να υποβάλλεται σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών σε ακραίες οδικές και καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στις περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες, σε πίστες και δημόσιους δρόμους σε όλο τον κόσμο, οι μηχανικοί εξέλιξης αξιολογούν τις επιδόσεις και την αξιοπιστία των ηλεκτροκινητήρων, του συστήματος τετρακίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης όταν εκτίθενται σε μέγιστη καταπόνηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξέλιξης, τα πρωτότυπα της BMW i7 οδηγούνται σε χωμάτινους δρόμους, ερήμους, βουνά και σε μία σειρά από πολύ δυναμικές διαδρομές.

Το τεστ αντοχής σε θερμές περιοχές διαφόρων χωρών και ηπείρων εξυπηρετεί κυρίως για τη δοκιμή και προστασία όλων των εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Τα εξαρτήματα της τεχνολογίας BMW eDrive 5ης γενιάς που αναπτύχθηκαν για την BMW i7 καταδεικνύουν την λειτουργικότητά τους ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, όταν χρησιμοποιούνται συνεχώς σε εξαιρετικά υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, συνεχή ηλιοφάνεια και ξηρασία. Με την υποστήριξη ενσωματωμένων στο όχημα αισθητήρων μέτρησης υψηλής ακρίβειας, μηχανικοί δοκιμών της γερμανικής φίρμας καταγράφουν κάθε αντίδραση των ηλεκτροκινητήρων, της μπαταρίας υψηλής τάσης, του συστήματος ελέγχου κίνησης και του ενσωματωμένου συστήματος ψύξης καθώς και της τεχνολογίας φόρτισης και της διαχείρισης ενέργειας σε καιρικές και οδικές επιδράσεις.

BMW i7

Το πρόγραμμα δοκιμών, που καλύπτει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, περιλαμβάνει οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις και με υψηλή ταχύτητα καθώς και σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, με συχνές στάσεις/εκκινήσεις, σε θερμοκρασίες καύσωνα. Επιπλέον, τμήματα δοκιμών με ιδιαίτερα μεγάλες υψομετρικές διαφορές επιλέχθηκαν στις θερμές περιοχές. Με αυτό τον τρόπο, η συμπεριφορά των ηλεκτροκινητήρων στις υψηλές θερμοκρασίες και ο έλεγχος ροπής του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης BMW xDrive μπορούν να αναλύονται κατά τη διάρκεια οδήγησης σε ανηφορική διαδρομή. Για την περαιτέρω καταπόνηση του συστήματος κίνησης, το πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνει επίσης οδήγηση στο βουνό με ρυμούλκηση τρέιλερ.

Η εξαντλητική διαδικασία δοκιμών στις θερμές περιοχές χρησιμοποιείται επίσης ως σκληρή δοκιμασία για το σύστημα κλιματισμού (A/C) και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ αξιολογεί και την αντοχή των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όλα αυτά στόχο έχουν να διασφαλίσουν ότι το αμιγώς ηλεκτρικό sedan σε όλο τον κόσμο προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες.

BMW i7

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο παράλληλα με άλλες εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!