Το Ford Kuga είναι το κορυφαίο υβριδικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Το Ford Kuga είναι το κορυφαίο υβριδικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη
Το Ford Kuga συνεχίζει να διαπρέπει στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων για το 2021 στην κατηγορία των plug-in υβριδικών οχημάτων.

Το Ford Kuga είναι ο μεγάλος νικητής στην αγορά της Ευρώπης για το 2021. Το plug-in υβριδικό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας, κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων στους 10 πρώτους μήνες του ημερολογιακού έτους. Από τον Ιανουάριο του 2021, μέχρι τον Οκτωβρίου του έτους πωλήθηκαν συνολικά 42.000 Ford Kuga σε όλη την Ευρώπη, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου υπήρξαν 3.788 νέες ταξινομήσεις.

Το Ford Kuga Plug-In Hybrid αποδίδει 225 ίππους από τον 2,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης, ενώ προσφέρει αυτονομία μέσω ηλεκτροκίνησης για 56 χλμ, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Διαθέτει τα προφίλ οδήγησης EV Auto, EV Now, EV Later και ΕV Charge, που προσφέρουν στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης. Η τελευταία έχει την ικανότητα να ανακτά ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης, καθώς φυσικά και από εξωτερική πηγή φόρτισης. Σε παροχή 230V η πλήρωσή της με ηλεκτρική ενέργεια ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Ford Kuga

Σε αυτή τη διαδικασία οι οδηγοί του νέου Ford Kuga Plug-in Hybrid έχουν στο πλευρό τους την εφαρμογή FordPass, που αναβαθμίζει την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος. Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου app ελέγχεται ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε σημείο το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την εκάστοτε αυτονομία που προσφέρει. Επίσης, η εφαρμογή FordPass προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού του κατάλληλου σταθμού φόρτισης, ενώ ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες βοηθούν τον οδηγό να αξιοποιεί στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Ford Kuga εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!