Τότο Βολφ: «Δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε»

Τότο Βολφ: «Δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε»
Έντονα παράπονα για τον τρόπο που ενήργησε το Safety Car στο φινάλε του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι είχε ο Τότο Βολφ, ο οποίος δεν δίστασε να τα εκφράσει στη FIA.

Στο πιο επικό φινάλε τον τελευταίων ετών στην F1, ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον σε έναν μυθικό τελευταίο γύρο και να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Παρόλα αυτά στην Mercedes υπάρχει αρκετή γκρίνια για τον τρόπο με τον οποίο κρίθηκε ο καθοριστικός αγώνας και εξέφρασαν παράπονα στη FIA για το γεγονός ότι επετράπη στον Ολλανδό να προσπεράσει πέντε μονοθέσια, ενώ το Safety Car βρισκόταν ακόμα στην πίστα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του ανατρεπτικού αγώνα, ο Τότο Βολφ εξέφρασε επισήμως την ένσταση της Mercedes στην Ομοσπονδία, λέγοντας χαρακτηριστικά μέσω του team radio πως: «έπρεπε να επαναφέρεται τον γύρο στην κατάσταση που ήταν προηγουμένως, δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε».

Από την πλευρά του πάντως ο αγωνιστικός διευθυντής των Grand Prix, Μάικλ Μάσι, απάντησε άμεσα στα παράπονα του Βολφ: «Τότο, αυτό λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός. Κάναμε έναν αγώνα αυτοκινήτων».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!