Η BMW βρίσκει λύση στο πρόβλημα των ημιαγωγών

Κώστας Παστρίμας
Η BMW βρίσκει λύση στο πρόβλημα των ημιαγωγών
Νέα συμφωνία του γερμανικού εργοστασίου με την Inova Semiconductors και την Globalfoundries

Η BMW δεν θα μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στην κρίση των ημιαγωγών και προχώρησε άμεσα σε μια νέα συμφωνία στον συγκεκριμένο τομέα. Οι Γερμανοί συμφώνησαν με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή παραγωγή μοντέλων της τώρα και στο μέλλον.

bmw

Οι συγκεκριμένοι ημιαγωγοί θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED που αναπτύχθηκε από κοινού με το BMW Group, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα. Η συνεργασία θα φέρει ξανά την ισορροπία στην αγορά αυτοκινήτου ανακτώντας το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

bmw

Ο Αντρέας Βεντ, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών τόνισε πως αυτή η απευθείας συμφωνία με κατασκευαστές ημιαγωγών θα βελτιώσει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια του προγραμματισμού ως προς τις απαιτούμενες ποσότητες για όλους τους εμπλεκόμενους και διασφαλίζει τις ανάγκες της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

bmw

Οι ημιαγωγοί δημιούργησαν σημαντικό πρόβλημα στην αγορά τα τελευταία δύο χρόνια αφού κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το σημαντικότερο στοιχείο ωστόσο είναι ότι το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα αυτοκίνητα προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!