Formula 1: Σιγή ιχθύος από τη Mercedes

Formula 1: Σιγή ιχθύος από τη Mercedes
H Mercedes κρατά τα χαρτιά της κλειστά, έπειτα από το μεγάλο και ανατρεπτικό φινάλε της σεζόν του 2021.

Η σεζόν της Formula 1 για το 2021 ολοκληρώθηκε, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει το ανατρεπτικό GP Άμπου Ντάμπι και παράλληλα το πρώτο του πρωτάθλημα οδηγών. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον έχοντας νέο σετ μαλακής γόμας στον τελευταίο γύρο, ενώ ο Βρετανός είχε σετ σκληρής γόμας που φορούσε για 45 γύρους.

Μετά τον αγώνα, η στάση της Mercedes είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παράλληλα παράξενη. Δευτερόλεπτα μετά τον τερματισμό, στο λογαριασμό της στο twitter υπήρξε δημοσίευση που ανέφερε τα εξής: «Δεν υπάρχουν λόγια». Προφανώς εκείνη τη στιγμή η απογοήτευση ήταν τεράστια στις τάξεις των Γερμανών με τον αμφιλεγόμενο τρόπο που ολοκληρώθηκε ο τελικός του 2021.

Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε άμεση αντίδραση στις τάξεις της Mercedes. Δύο ενστάσεις για το αποτέλεσμα του αγώνα έφτασαν στα γραφεία των αγωνοδικών, οι οποίες σχεδόν 5 ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας απορρίφθηκαν. Παράλληλα, στη Mercedes υπήρχε «σιγή ασυρμάτου». Οι συνεντεύξεις του Λιούις Χάμιλτον και των υπόλοιπων στελεχών ματαιώθηκαν, με τον Βάλτερι Μπότας να στέκεται αμήχανος στη μεικτή ζώνη. Ωστόσο ο Φινλανδός βρήκε την ευκαιρία να ρίξει μια βουτιά στην πισίνα στα paddock.

Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία ανάρτηση της Mercedes, εκτός από την απόφαση των αγωνοδικών να απορρίψουν τη δεύτερη ένσταση που ανέφερε διπλή παραβίαση του Άρθρου 48.12 των Αγωνιστικών κανονισμών. Επιπλέον, υπήρξε ανάρτηση σχετικά με τη πρόθεση έφεσης της απόφασης που σκέπτεται να ασκήσει.

Η Mercedes κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, ούτε αντίδραση. Το τι ισχύει είναι κυριολεκτικά άγνωστο και οι επόμενες κινήσεις της Mercedes αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Image credit: Mercedes-AMG

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!