Τότο Βολφ: Ο «Χάμιλτον θα είναι... αγριεμένος»

Τότο Βολφ: Ο «Χάμιλτον θα είναι... αγριεμένος»
Ο Λιούις Χάμιλτον θα είναι ένας «αγριεμένος κυνηγός» την Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο GP Άμπου Ντάμπι μας έδωσαν την πρώτη γεύση του τι να περιμένουμε στο μεγάλο φετινό τελικό της Formula 1. O Μαξ Φερστάπεν, κόντρα στα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών, πήρε την pole position με εμφατικό τρόπο έναντι του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατετάγη 2ος.

Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής παραδέχθηκε πως δεν είχε την ταχύτητα να απειλήσει τον μεγάλο του αντίπαλο, όμως είναι σε θέση βολής στην εκκίνηση. Η μεγάλη διαφορά των δύο οδηγών είναι πως ο Ολλανδός θα εκκινήσει με τη μαλακή γόμα, ενώ ο Βρετανός με τη μέση.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, μίλησε στο Sky Sports μετά το τέλος των κατατακτήριων και δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πολλά να πω. Θα είναι 'αγριεμένος' και αυτό είναι πολύ καλό. Θα έχει μεγάλο κίνητρο να κυνηγήσει τον Φερστάπεν. Έχουμε μειονέκτημα, όμως μερικές φορές πρέπει να βλέπουμε την κατάσταση θετικά».

ψσ

Εν συνεχεία ο Βολφ αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα και το ρόλο που θα παίξει ο ρυθμός αγώνα και τα ελαστικά: «Η Red Bull έχει τρομερό ρυθμό. Ανησυχώ για τον αγώνα αύριο, διότι είχαν καλύτερο ρυθμό στο FP2. Όμως είχαν τα ελαστικά σε κατάλληλη θερμοκρασία ενώ εμείς όχι. Θα κάνουμε την ανάλυσή μας το βράδυ. Όμως από τη 2η θέση προτιμώ να ξεκινήσουμε με τη μέση γόμα. Για την εκκίνηση όμως και τους πρώτους γύρους ο Φερστάπεν θα έχει πλεονέκτημα. Μπορούμε να κινηθούμε επιθετικά πλέον ώστε να έχουμε καλή θέση στην πίστα. Το μονοθέσιο που θα κινείται ταχύτερα αύριο θα κερδίσει και τον αγώνα».

Η Mercedes διεκδικεί επίσης και το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όντας 28 βαθμούς μπροστά από τη Red Bull Racing. Το GP Άμπου Ντάμπι είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις 14:40.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!