Formula 1: O Χάμιλτον παραδέχθηκε την ήττα στις κατατακτήριες

Formula 1: O Χάμιλτον παραδέχθηκε την ήττα στις κατατακτήριες
Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε πως δεν είχε την ταχύτητα να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν στη μάχη της pole position.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι για τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 χάρισαν μοναδικό θέαμα και μια μεγάλη μάχη για την pole position. O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο θριαμβευτής παίρνοντας τη 10η pole του στο 2021 και μάλιστα έχοντας μεγάλη διαφορά.

Ο Λιούις Χάμιλτον από τη μεριά του δεν κατάφερε να απειλήσει τον οδηγό της Red Bull Racing, μένοντας αρκετά μακριά στο Q3. Όμως θα εκκινήσει από τη 2η θέση, με τη μέση γόμα ελαστικών, ενώ ο Φερστάπεν θα έχει τη μαλακή γόμα για το πρώτο μέρος του αγώνα.

Μετά το τέλος του Q3, o Χάμιλτον αποδέχθηκε την ήττα του στις κατατακτήριες: «O Μαξ έκανε έναν φανταστικό γύρο σήμερα. Πραγματικά δεν είχαμε απάντηση. Άξιζε πραγματικά την pole position. Πιστεύω πως είμαστε όμως σε καλύτερη θέση με τα ελαστικά μας για αύριο. Ελπίζουμε να έχουμε έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαστε στην πρώτη σειρά εκκίνησης και θα δούμε τι θα γίνει μετά».

vs

Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής δεν είχε τη μέγιστη απόδοση από τα ελαστικά που θα ήθελε. Όμως πιστεύει πως δεν μπορούσε να βελτιώσει περισσότερο: «Στον πρώτο γύρο έχασα χρόνο στη στροφή 5, όμως ο τελευταίος γύρος ήταν καθαρός, δεν μπορούσα να πάω ταχύτερα. Δεν ξέρω αν είχαμε κακή προετοιμασία ελαστικών ή κάτι άλλο, αλλά δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε το γύρο αυτό. Το άξιζε ο Μαξ».

Ο μεγάλος τελικός του 2021 για το πρωτάθλημα της Formula 1 είναι προγραμματισμένος για τις 15:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Συντονιστείτε από τις 14:40 στο Gazzetta για το LIVE του αγώνα.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!