Η Stellantis βγαίνει στην αντεπίθεση στο θέμα των ημιαγωγών

Η Stellantis βγαίνει στην αντεπίθεση στο θέμα των ημιαγωγών
Ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική συνεργασία με την Foxconn στον

Στο πλαίσιο της Ημέρας Λογισμικού της Stellantis για το 2021, ο Πρόεδρος της εταιρείας Κάρλος Ταβάρες ανακοίνωσε μια στρατηγικής σημασίας νέα συνεργασία του Ομίλου με την Hon Hai Technology (Foxconn). Ο νέος σημαντικός συνεργάτης θα στηρίξει την Stellantis στον τομέα των ημιαγωγών κατασκευάζοντας κατά παραγγελία τσιπάκια για τα αυτοκίνητα.

Στόχος της Foxconn είναι να δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα παραγωγής στην βιομηχανία ημιαγωγών οι οποίοι θα είναι λιγότερο περίπλοκοι και με περισσότερες δυνατότητες. Πολύ σημαντική θα είναι η προσαρμοστικότητα των νέων τσιπ καθώς η τεχνολογία των αυτοκινήτων βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, κάτι που σημαίνει ότι και οι ημιαγωγοί θα πρέπει να προσαρμόζονται εύκολα στις νέες τεχνολογίες που θα προκύπτουν.

Carlos Tavares

Η Foxconn έχει μεγάλη ιστορία στην εξέλιξη ημιαγωγών και εφαρμογών στα ηλεκτρονικά και θα επεκταθεί πλέον στην αυτοκινητοβιομηχανία με την καθοδήγηση της Stellantis. Οι ίδιοι ημιαγωγοί θα εξυπηρετήσουν και το νέο περιβάλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την Foxconn να μεγαλώνει τις δυνατότητες των προϊόντων της στην κατασκευή της νέας γενιάς αυτοκινήτων.

Αυτή είναι η δεύτερη στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών καθώς είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Μάιο να κινηθούν παράλληλα στην εξέλιξη των υπηρεσιών έξυπνης οδήγησης. Τα νέα προϊόντα της νέας συνεργασίας Stellantis και Foxconn αναμένεται να προσαρμοστούν και να εφαρμοστούν στα αυτοκίνητα μέχρι το 2024.

Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!