Ο αναβάτης motocross Ρενέ Χόφερ έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα

Κώστας Παστρίμας
Ο αναβάτης motocross Ρενέ Χόφερ έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα
Ο νεαρός Αυστριακός αναβάτης είχε πάει για σκι με φίλους όταν συνέβη το μοιραίο

Ένα απίστευτο δυστύχημα βύθισε στη θλίψη τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ιδιαίτερα τον κόσμο των δύο τροχών. Ο νεαρός αναβάτης της KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Ρενέ Χόφερ έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα βουνά της Αυστρίας. Ο 19χρονος είχε πάει διακοπές με φίλους του για αλπικό σκι όταν έτυχε να βρεθεί μπροστά σε αυτό το σπάνιο φαινόμενο. Ο ίδιος και δύο ακόμα φίλοι του δεν κατάφεραν να ξεφύγουν και παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας στάθηκαν πιο τυχεροί και δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα.

hofer

Ο Rene Hofer είχε κατακτήσει πολλές νίκες και πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες και ξεκίνησε να κατακτά τον κόσμο του παγκόσμιου motocross με νίκες και σε αγώνες Grand Prix. Το ταλέντο του ήταν μεγάλο στην πίστα και είχε όλο το μέλλον μπροστά του να κατακτήσει τον κόσμο.

hofer

Ο Χόφερ ήταν ο πρώτος Αυστριακός αναβάτης που πήρε νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά από τον θρυλικό Χάινζ Κίνιγκάρντνερ το 1987. Ο νεαρός αυστριακός έκανε αίσθηση όταν κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του τον Οκτώβριο στο GP της Πιετραμοράτα στην κατηγορία MX2. Τερμάτισε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην 6η θέση της κατηγορίας MX2, ενώ κορυφαία στιγμή της χρονιάς του ήταν η νίκη στην κατηγορία MX2 στο Motocross of Nations.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!