Το Toyota GR86 είναι το αναλογικό αυτοκίνητο σε ένα ψηφιακό κόσμο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το Toyota GR86 είναι το αναλογικό αυτοκίνητο σε ένα ψηφιακό κόσμο (vid)
Το απόλυτο αυτοκίνητο διασκέδασης επιστρέφει με νέο κινητήρα και ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Η Toyota παρουσίασε ένα πολύ σημαντικό μοντέλο της με τα χαρακτηριστικά GR στο λογότυπό της. Το νέο GR86 είναι ο διάδοχος του εκπληκτικού GT86 και έρχεται με την ιδιαίτερη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος Gazoo Racing της ιαπωνικής φίρμας. Το εκρηκτικό κουπέ διατηρεί τη διάταξη του κινητήρα εμπρός με την κίνηση στους πίσω τροχούς, ένας συνδυασμός που προσφέρει ανεπανάληπτη οδηγική απόλαυση.

gr86

Το Toyota GR86 είναι το τρίτο μοντέλο της γενιάς GR μετά τα Yaris και Supra και είναι ίσως εκείνο που πλησιάζει περισσότερο στο απόλυτο μέσο διασκέδασης σε τέσσερις τροχούς. Ο κινητήρας του νέου GR86 είναι ένας τετρακύλινδρος boxer 2.387 κ.εκ. (από 1.998 κ.εκ. που ήταν ο προηγούμενος) ο οποίος αποδίδει 234 ίππους και 250Nm ροπής. Αυτό σημαίνει επιδόσεις συναρπαστικές με τα πρώτα 100km/h να έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 226Km/h.

gr86

Η μετάδοση γίνεται από καινούριο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο συμβάλει τα μέγιστα στο διασκεδαστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Υπάρχει και επιλογή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με χειριστήρια στο τιμόνι με την επιλογή Sport να κάνει άμεση την απόκριση αλλά και τις αλλαγές ταχυτήτων. Το πλαίσιο είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο έχοντας χαμηλότερο κέντρο βάρους για πιο δυναμική απόδοση στις στροφές.

gr86

Στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, η Toyota έχει εξοπλίσει το νέο GR86 με σύστημα υποβοήθησης του φρεναρίσματος, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα σταθεροποίησης του οχήματος, υποβοήθηση στην εκκίνηση σε κλίση και εξελιγμένο ABS στα φρένα. Το νέο GR86 προσφέρει και ανέσεις στον οδηγό με σύστημα infotainment με οθόνη 8 ιντσών, συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, USB θύρες φόρτισης και σύστημα eCall σε περίπτωση ατυχήματος. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η επιλογή Track στην οποία τα όργανα του GR86 μετατρέπονται σε αγωνιστικού τύπου, σαν αυτά που χρησιμοποιεί η Toyota Gazoo Racing στα WRC μοντέλα της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!