Η Porsche Cayenne Turbo GT πατάει γκάζι (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Porsche Cayenne Turbo GT πατάει γκάζι (vid)
H ισχυρότερη Cayenne παραγωγής πρωταγωνιστήσει σε ένα video γεμάτο δράση.

Όταν ένα SUV χαρακτηρίζεται από τον κατασκευαστή του ως «…πραγματικός αθλητής», είναι εύλογο πως έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο επιδόσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εντυπωσιακών επιδόσεων!

Ο λόγος για την Porsche Cayenne Turbo GT η οποία πρωταγωνιστεί σε ένα συναρπαστικό video στο οποίο ξεδιπλώνονται οι αρετές της – και δεν είναι λίγες. Τα παρακάτω νούμερα, όσο κι αν δεν θα ταιριάζουν σε ένα SUV, θα το αποδείξουν.

Porsche Cayenne Turbo GT

Η ισχυρότερη Porsche Cayenne παραγωγής κρύβει στα σωθικά της έναν πανίσχυρο 4.0λιτρο V8 biturbo κινητήρα που προσφέρει ιπποδύναμη 640 αλόγων και ροπή της τάξης των 850 Nm. Δύναμη που περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Tiptronic S.

Η Turbo GT έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα/ώρα ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα, έρχεται στα 3.3 δευτερόλεπτα.


Porsche Cayenne Turbo GT

Και φυσικά, οι επιδόσεις συνοδεύονται και από ταιριαστή εμφάνιση! Η Porsche έχει επιλέξει για την Cayenne Turbo GT νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, μεγαλύτερους αεραγωγούς, σπόιλερ οροφής, εντυπωσιακό διαχύτη και διπλή απόληξη της εξάτμισης, τοποθετημένο στο κέντρο.

Οι τροχοί είναι 22 ιντσών και είναι «ντυμένοι» με ελαστικά επιδόσεων Pirelli P Zero Corsa που εξελίχθηκαν αποκλειστικά για το γερμανικό μοντέλο. Η Cayenne Turbo GT είναι κατά 17mm χαμηλωμένη, η τεχνολογική της φαρέτρα περιλαμβάνει πληθώρα από συστήματα ασφαλείας και δυναμικής απόδοσης.

Porsche Cayenne Turbo GT

Επίσης, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες επιδόσεις, είναι σημαντικό να υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής πέδησης, η οποία εξασφαλίζεται με κεραμικά φρένα Porsche Ceramic Composite Brake και ακούγεται εκκωφαντικά χάρη σε σπορ σύστημα εξάτμισης.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!