Η Volvo ετοιμάζει τον ανταγωνιστή της Mercedes EQA

Η Volvo ετοιμάζει τον ανταγωνιστή της Mercedes EQA
H Volvo και η Polestar μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι των μικρών SUV, ετοιμάζοντας δύο νέα μοντέλα.

Η Volvo βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης ενός νέου compact μοντέλου SUV. Σε συνεργασία με την Polestar εργάζονται πάνω σε ένα νέο premium crossover που θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Mercedes EQA. Μάλιστα, το μοντέλο αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική της φίρμας όπου στοχεύει μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά μοντέλα να συμβάλλουν στο 50% των πωλήσεών της.

Το νέο SUV αναμένεται να παρουσιαστεί μετά το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το ΧC90 και θα έχει νέο όνομα στην γκάμα της Volvo και παρόμοια σιλουέτα. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα SEA της Volvo που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για το 001 της κινεζικής μάρκας Zeekr. Το μοντέλο αυτό χρησιμοποιεί μπαταρίες 86 kWh ή 100 kWh και έχει αυτονομία 700 χιλιόμετρα.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Zeekr αναφέρει πως το 001 μπορεί να φορτίσει με ισχύ 360 kWh, το οποίο προσφέρει 120 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά.

polestar

Επιπλέον χαρακτηριστικά της πλατφόρμας SEA είναι η λειτουργία αυτόματης εναλλαγής ύψους της ανάρτησης, αναγνώριση προσώπου και τεχνολογίες συνδεσιμότητας νέας γενιάς.

Το δεύτερο SUV της Polestar αναμένεται το 2023 και θα έχει μεσαίο μέγεθος και θα έχει ως στόχο την απήχηση στο ευρύ κοινό. Η τιμή του επίσης αναμένεται να είναι κοντά στις 50.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως θα κινείται κοντά σε αυτές του C40 Recharge. Αυτό μαρτυρά πως θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους εμπρός αλλά και στους τέσσερις τροχούς με επιλογές μπαταρίας 64 και 78 kWh.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!