Η KTM αναβαθμίζει τα ηλεκτρονικά στο νέο 390 Adventure (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η KTM αναβαθμίζει τα ηλεκτρονικά στο νέο 390 Adventure (vid)
Το μικρομεσαίο μοντέλο περιπέτειας της αυστριακής φίρμας αποκτά καλύτερο εξοπλισμό και νέα χρώματα για το 2022.

Η KTM είναι από τις εταιρίες οι οποίες δεν προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές στην γκάμα τους για το 2022 θέλοντας να δώσουν περισσότερη έμφαση στην τελειοποίηση των μοτοσυκλετών που υπάρχουν ήδη στην γκάμα της. Πάνω σε αυτήν τη λογική στηρίχτηκε και η αναβάθμιση του 390 Adventure το οποίο για το 2022 αποκτά καλύτερα ηλεκτρονικά και καινούριες χρωματικές επιλογές.

ktm 390

Το μικρό μοντέλο περιπέτειας της αυστριακής φίρμας έχει γίνει δεκτό με μεγάλη θέρμη από το ευρωπαϊκό και ελληνικό κοινό και όχι άδικα καθώς πρόκειται για πραγματικά ικανή και διασκεδαστική μοτοσικλέτα. Για το 2022 στο κομμάτι του κινητήρα η KTM διατηρεί το πολύ αποδοτικό μονοκύλινδρο σύνολο των 373 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 43 ίππους. Εκεί που έχουμε αναβαθμίσεις είναι στον τομέα των ηλεκτρονικών με την KTM να ρίχνει βάρος στα βοηθήματα οδήγησης και ασφάλειας.

ktm 390

Η μοτοσικλέτα λοιπόν αποκτά σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και μάλιστα ρυθμιζόμενο για χρήση σε δρόμο ή χώμα. Ακόμα ένα σύστημα που προστίθεται είναι η αυτόματη απενεργοποίηση του ABS στον πίσω τροχό όταν ο αναβάτης επιλέξει την ρύθμιση Εκτός Δρόμου στη χαρτογράφηση του κινητήρα. Φυσικά το 390 Adventure διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι και προηγμένη μονάδα ελέγχου για την άψογη και ομαλή λειτουργία του σε όλες τις συνθήκες. Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς το KTM 390 Adventure του 2022 αποκτά αναβαθμισμένους χυτούς τροχούς με δέκα ακτίνες, πιο ισχυρούς και πιο ελαφριούς. Καινούριο είναι το σύστημα εξάτμισης το οποίο μειώνει συνολικά το βάρος της μοτοσικλέτας στα 158 κιλά, κάτι πολύ εντυπωσιακό για μοτοσικλέτα αυτής της κατηγορίας.

ktm 390

Η τελευταία επέμβαση της KTM στο νέο μοντέλο έχει να κάνει με τους χρωματισμούς. Το νέο 390 Adventure έρχεται πλέον με χρωματικό συνδυασμό πορτοκαλί και σκούρο μπλε τον οποίο είδαμε πρώτη φορά στο Super Duke 1290 R. Η KTM επίσης προσφέρει τη μοτοσικλέτα σε μαύρο και γκρι χρώμα με πορτοκαλί πινελιές. Το 390 Adventure αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!