Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Νομίζει πως οι κανόνες δεν ισχύουν για εκείνον»

Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Νομίζει πως οι κανόνες δεν ισχύουν για εκείνον»
Ο Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε στα συμβάντα με τον Μαξ Φερστάπεν στο GP Σαουδικής Αραβίας, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο».

Το GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 για το 2021 ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτικό –ίσως για τους λάθος λόγους- με τους διεκδικητές του Τίτλου, Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν να δίνουν για ακόμα μια φορά μάχη εντός πίστας. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν επαφή στον 38ο γύρο όταν ο Φερστάπεν επιβράδυνε για να αφήσει τον Βρετανό να περάσει. Πατώντας όμως απότομα φρένο όταν η W12 ήταν ακριβώς πίσω του προκάλεσε την επαφή των δύο.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν μετά τον αγώνα το συμβάν και επέβαλαν 10 δευτερόλεπτα ποινή χρόνου στον Φερστάπεν. Σύμφωνα με τα δεδομένα που είχαν, το μονοθέσιο της Red Bull είχε απόδομη επιβράδυνση και ήταν υπεύθυνο για την επαφή. Όμως παρά την ποινή αυτή, δεν επηρεάστηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο Χάμιλτον μετά το τέλος του GP Σαουδικής Αραβίας δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον τρόπο οδήγησης του αντιπάλου του. Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα θέλησε να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του.

«Πρέπει να διατηρώ την ψυχραιμία μου στην πίστα. Είναι πολύ δύσκολο όμως αυτό. Έχω οδηγήσει ενάντια σε πολλούς οδηγούς στη ζωή μου. Έχω συναντήσει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Υπάρχουν αρκετοί σε κορυφαίο επίπεδο που ξεπερνάνε τα όρια. Για μερικούς όμως δεν ισχύουν οι κανονισμοί ή δεν πιστεύουν πως δεν ισχύουν οι κανονισμοί. Σήμερα προσπάθησα να μιλήσω στην πίστα και να μείνω εντός των λευκών γραμμών, των ορίων. Τα χρόνια που αγωνίζομαι δεν έχω αλλάξει τον τρόπο που οδηγώ. Όμως τώρα δεν είναι ξεκάθαρο το τι επιτρέπεται στις μάχες. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μπορώ να περάσω άλλον οδηγό βγαίνοντας εκτός πίστας και μένοντας μπροστά του. Αυτό το ξέρουμε εμείς οι οδηγοί. Αλλά μάλλον οι κανόνες δεν ισχύουν για έναν από εμάς», δήλωσε ο Χάμιλτον.

hamilton verstappen Saudi Arabia

Επιπλέον δεν δίστασε να αναφερθεί απευθείας στον Φερστάπεν: «Έχω αποφύγει επαφές πάρα πολλές φορές με αυτόν. Έχει ξεπεράσει τα όρια, σίγουρα. Δεν με πειράζει τις περισσότερες φορές που κάνω πίσω. Πρέπει πάντα να μένεις ζωντανός ώστε να συνεχίσεις να μάχεσαι. Αυτό έκανα προφανώς».

Οι δύο διεκδικητές του Πρωταθλήματος οδεύουν στον τελευταίο αγώνα του 2021 στο Άμπου Ντάμπι στις 10-12 Δεκεμβρίου όντας ισόβαθμοι στη βαθμολογία.

Image credit: Mercedes-AMG, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!