Ποινή χρόνου στον Φερστάπεν, κρατά τη 2η θέση

Ποινή χρόνου στον Φερστάπεν, κρατά τη 2η θέση
Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Μαξ Φερστάπεν για την επαφή που είχαν με τον Λιούις Χάμιλτον στον 37ο γύρο.

Το πρώτο GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτικό, με τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν να έχουν ξανά επαφή. Ο Βρετανός επιτέθηκε στη στροφή 1 στον 37ο γύρο και ο Φερστάπεν φρέναρε υπερβολικά αργά, βγάζοντας και τους δύο εκτός πίστας.

Στον 38ο γύρο, ο Ολλανδός πήρε εντολή να δώσει τη θέση στον οδηγό της Mercedes. Πριν τη στροφή 27, άρχισε να μειώνει ταχύτητα σε σημείο που τα μονοθέσια κινούνταν με 320 χλμ/ώρα με τον Χάμιλτον να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει. Οι δυο τους είχαν επαφή, με το μονοθέσιο της Mercedes να έχει ζημιά στην εμπρός αεροτομή.

Μετά τον αγώνα, οι αγωνοδίκες κάλεσαν και τους δύο οδηγούς για να δώσουν εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε. Εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλουν ποινή 10 δευτερολέπτων στο συνολικό χρόνο του Φερστάπεν. Ο χρόνος αυτός προστίθεται στα επιπλέον 5 δευτερόλεπτα που δέχθηκε ο Ολλανδός για το γεγονός πως πήρε παράνομο πλεονέκτημα στη μάχη του με τον Χάμιλτον. Επιπλέον, επέβαλαν 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Η ποινή αυτή δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα του αγώνα, με τον Φερστάπεν να παραμένει στη 2η θέση και οι δύο μονομάχοι του Τίτλου πηγαίνουν ισόβαθμοι στον μεγάλο τελικό του Άμπου Ντάμπι. O Χάμιλτον πήρε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη και πλέόν έχει το μομέντουμ μαζί του στη μάχη του Τίτλου.

Το πόρισμα των αγωνοδικών

jvkj

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!