Τα πρώτα Taigo έφτασαν στις εκθέσεις της VW

Κώστας Παστρίμας
Τα πρώτα Taigo έφτασαν στις εκθέσεις της VW
Το νέο, συμπαγές SUV με σχεδίαση coupe της Volkswagen ξεκίνησε την εμπορική πορεία του στη Γερμανία.

Το Taigo είναι το νέο compact SUV της Volkswagen, που έρχεται να τοποθετηθεί στην γκάμα των compact μοντέλων της γερμανικής μάρκας, δίπλα στα Polo και T-Cross. Αυτό που διαφοροποιεί το Taigo, ωστόσο, είναι η κουπέ σχεδίασή του, με την έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος.

Το νέο Taigo εστιάζει στο σχεδιασμό, την εξατομίκευση και το συναίσθημα, σύμφωνα με την Volkswagen. Με μήκος 4,26 μέτρα, θέτει υψηλά πρότυπα τεχνολογίας στην κατηγορία του, καθώς από τη βασική του έκδοση θα διατίθεται με full LED φωτιστικά σώματα, ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την τελευταία γενιά συστημάτων ψυχαγωγίας (MIB3).

taigo

Το Taigo, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο ως προσθιοκίνητο, προσφέρεται σε τρία επίπεδα απόδοσης κινητήρων. Ως 1.0 TSI υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε 95 ή 110 ίππους και ως 1.5 TSI έρχεται με 150 ίππους. Τα διαθέσιμα κιβώτια θα είναι πέντε ή έξι σχέσεων χειροκίνητα ή 7 σχέσεων DSG. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες και με τις τέσσερις γραμμές εξοπλισμού Taigo, Life, Style και R-Line. Το βασικό Taigo των 95 ίππων (και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων) διαθέτει μια μεγάλη γκάμα βασικών χαρακτηριστικών, όπως στάνταρ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, κλιματισμό, αυτόνομο εμπρός υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση λωρίδας κυκλοφορίας και προβολείς LED.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!