Ο Βασίλης Μπούδρος είναι ο Έλληνας του Ράλι Ντακάρ 2022

Κώστας Παστρίμας
Ο Βασίλης Μπούδρος είναι ο Έλληνας του Ράλι Ντακάρ 2022
Ο 37χρονος αναβάτης θα λάβει μέρος στο φετινό Ράλι Ντακάρ με μια Husqvarna

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πιο σκληρού αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού που δεν είναι άλλο από το Ράλι Ντακάρ. Ο δημοφιλής αγώνας τα τελευταία χρόνια έχει μεταφερθεί στην Αραβική Χερσόνησο και το 2022 τα πληρώματα θα βρεθούν στις σκληρές ειδικές διαδρομές της Σαουδικής Αραβίας για να τα βάλουν με τους αμμόλοφους, τις πέτρες και το χώμα.

Στο Ντακάρ του 2022 θα έχουμε τη συμμετοχή ενός Έλληνα αναβάτη στην κατηγορία των μοτοσυκλετών. Ο Βασίλης Μπούδρος πήρε τη μεγάλη απόφαση να λάβει μέρος στον σκληρό αγώνα έχοντας αρκετές εμπειρίες από παρόμοιους αγώνες. Ο 37χρονος έμπειρος αναβάτης κατάγεται από την Αθήνα και είναι παράλληλα ιδρυτής του Enduro Greece. Η εμπειρία του από αγώνες Ράλι είναι αρκετά μεγάλη καθώς έχει λάβει μέρος σε αγώνες σε Ελλάδα, Αλβανία και Ισπανία, ενώ ο τελευταίος αγώνας της προετοιμασίας του ήταν το Rallye du Maroc, στο Μαρόκο ο οποίος έχει την ίδια δομή με εκείνον του Ντακάρ.

dakar

Η μοτοσυκλέτα η οποία θα χρησιμοποιήσει ο Βασίλης Μπούδρος είναι μια Husqvarna FR 450 Rally. Το μοντέλο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις δύσκολες ειδικές διαδρομές του Dakar, είναι καθαρά αγωνιστικό και προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Η ομάδα που θα ακολουθήσει τις προσπάθειες του Μπούρδου είναι η Nomadas Adventure. Ένα από τα εντυπωσιακά πράγματα που ανάφερε ο Βασίλης Μπούρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία είναι ο εξοπλισμός που πρέπει να κουβαλάει μαζί του σε κάθε ειδική διαδρομή.

Εκτός από τον κλασικό εξοπλισμό ασφάλειας, θα πρέπει να έχει μαζί του φαγητό, νερό, ρούχα, τηλέφωνο και χρήματα. Για το φαγητό υπολογίζει ότι πρέπει να αναπληρώνει 5.000 θερμίδες την ημέρα κάτι που σημαίνει ότι θα έχει μαζί του ξηρούς καρπούς, τζελ και ότι άλλο απαιτείται. Οι κανονισμοί σε αναγκάζουν να κουβαλάς τουλάχιστον 3 λίτρα νερό, ενώ θα πρέπει να έχεις και χειμερινά ρούχα. Στις 2 Ιανουαρίου 2022 θα έχουμε την εκκίνηση του φετινού Ράλι Ντακάρ και θα παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες του Έλληνα αναβάτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!