Η Peugeot κερδίζει ακόμη ένα βραβείο σχεδιασμού

Κώστας Παστρίμας
Η Peugeot κερδίζει ακόμη ένα βραβείο σχεδιασμού
Η γαλλική φίρμα έλαβε το βραβείο Car Design του περιοδικού Auto & Design για το 2021

Οι βραβεύεις για την Peugeot δεν έχουν τελειωμό με τη γαλλική φίρμα να κατακτά ακόμα μια τιμητική διάκριση αυτήν τη φορά από το περιοδικό Auto & Design. Για το 2021 η Peugeot κυριάρχησε στην κατηγορία Brand Design Language κερδίζοντας τους ειδικούς με τη διεθνή στιλιστική της γλώσσα, τον σπορ χαρακτήρα, αλλά και τις προκλητικά δυνατές γραμμές.

308

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Νοεμβρίου διαδικτυακά από το Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο της Ιταλίας. Εκεί, μια επιτροπή η οποία αποτελείται από 12 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου αξιολόγησε τα υποψήφια αυτοκίνητα και αποφάσισε να τιμήσει την Peugeot στην κατηγορία Brand Design Language.

Οι κατηγορίες οι οποίες βραβεύτηκαν ήταν τρεις, η κατηγορία Production Car, η κατηγορία Concept Car και η κατηγορία Brand Design Language στην οποία διακρίθηκε η γαλλική φίρμα. Οι φιναλίστ ήταν δέκα και ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδιασμού της μάρκας με περηφάνια παρέλαβε το βραβείο.

308

Ο ίδιος ο Matthias Hossann τόνισε στις δηλώσεις του ότι αυτό το βραβείο έρχεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Peugeot, καθώς το νέο 308 αναβαθμίζει τον σχεδιασμό και την προσωπικότητα της φίρμας. Αυτό το βραβείο ακολουθεί το αντίστοιχο βραβείο που έλαβε το Peugeot 2008 το 2019, στην κατηγορία «Production Car». Επιβεβαιώνει την συνέπεια με την οποία εξελίσσεται η εταιρεία, καθώς και την μετατόπισή της στην premium
αγορά, η οποία έγινε με τον σεβασμό που απαιτεί μία μάρκα που ιδρύθηκε το 1810.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!