H υπηρεσία ασφαλείας έκτακτης ανάγκης της Ford

H υπηρεσία ασφαλείας έκτακτης ανάγκης της Ford
Η Ford επενδύοντας στην οδηγοκεντρική συμπεριφορά και την υψηλή ασφάλεια αυτοκινήτων παρέχει οδηγίες έκτακτης ανάγκης καθώς και φύλλα διάσωσης όλων των οχημάτων της γκάμας της στην Ελλάδα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

H Ford με την κατασκευή των νέων της μοντέλων που διαθέτουν τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που εργάζονται αποτελεσματικά για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων ενός ατυχήματος. Επιπλέον η οδηγική συμπεριφορά είναι βασικό στοιχείο του κατασκευαστικού DNA της αμερικανικής φίρμας. Όμως η γκάμα της Ford έχουν όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού τελευταίας γενιάς, που συμβάλουν καθοριστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποφυγή ενός ατυχήματος.

Εκτός όμως από την ασφάλεια των επιβατών και των ευάλωτων χρηστών του δρόμου σε περίπτωση ατυχήματος, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες, η Ford καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανάλογα υψηλά στάνταρ ασφαλείας να απολαμβάνει χωρίς συμβιβασμούς μία ακόμα ομάδα ανθρώπων, και πιο συγκεκριμένα, οι «πρώτοι ανταποκριτές» - όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που θα σπεύσουν πρώτοι στο σημείο ενός ατυχήματος. Όλοι τους πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα συστήματα ασφαλείας που φέρει ένα αυτοκίνητο, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογίες τις οποίες διαθέτει ένα plug-in υβριδικό ή ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Ford Kuga

Με γνώμονα την αποτελεσματικότητα του έργου τους και την προάσπιση της ασφάλειας των μελών τους, η Ford Motor Ελλάς στέκεται στο πλευρό των αρχών παρέχοντας τις Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης καθώς και τα Φύλλα Διάσωσης όλων των οχημάτων της γκάμας της στην Ελλάδα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Ford Mustang Mach-E

Μία Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους ανταποκριτές είναι το Πυροσβεστικό Σώμα που πολλές φορές φέρει την ευθύνη ενός ασφαλούς απεγκλωβισμού. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της εναρμόνισης των πρακτικών του με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του αυτοκινήτου, το Πυροσβεστικό Σώμα προχωρά σήμερα στη χώρα μας στην επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων επέμβασης σε οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η παροχή τόσο των Οδηγιών Έκτακτης Ανάγκης όσο και των Φύλλων Διάσωσης των οχημάτων που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια - όπως είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά (PHEV) και τα υβριδικά (HEV) οχήματα - κρίνεται καθοριστική και αναγκαία ώστε σε περίπτωση ατυχήματος οι αρμόδιες αρχές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις εκάστοτε ανάγκες διάσωσης.

Η Ford Motor Ελλάς, στα πλαίσια του υψηλού αισθήματος κοινωνικής ευθύνης που την διέπει, στέκεται στις προσπάθειες των αρχών της χώρας μας για μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους διαθέτοντας σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα την πλήρη σειρά των Οδηγιών Έκτακτης Ανάγκης καθώς και των Φύλλων Διάσωσης όλων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γκάμας της στην Ελλάδα, προκειμένου οι Διευθύνσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος να αναμορφώσουν και να επικαιροποιήσουν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα ενεργειών επέμβασης και να ενσωματώσουν σ’ αυτά όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.

Τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης

Ford Mustang Mach-E

Σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος, τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ομάδες διάσωσης να αποφασίσουν ποια είναι τα ασφαλή βήματα που πρέπει να κάνουν κατά την επέμβασή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών και στατιστικών, τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης ενός οχήματος βοηθούν τους πυροσβέστες στον γρήγορο προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί μία διάσωση σε πάνω από το 60% των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων Ford περιέχουν λεπτομερείς οδηγίες που βοηθούν στην γενικότερη εκπαίδευση των πρώτων ανταποκριτών.

Την ίδια στιγμή, τα Φύλλα Διάσωσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων Ford περιέχουν συνοπτικές, αλλά πολύτιμες και σαφείς πληροφορίες τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Π.Σ. μπορούν να χρησιμοποιούν για γρήγορη, ασφαλή και πιο αποτελεσματική διάσωση – όπως τη θέση των εξαρτημάτων και των ηλεκτρικών καλωδίων και μπαταριών υψηλής τάσης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους διασώστες.

Για την Ford Motor Ελλάς, η ασφάλεια ήταν και παραμένει προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας και να μοιράζεται μαζί τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο έργο τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!