H Mercedes παρουσίασε το εκκεντρικό Project Maybach

H Mercedes παρουσίασε το εκκεντρικό Project Maybach
H Mercedes σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση, αποκάλυψε τη νέα Project Maybach προς τιμήν του Βιρζίλ Αμπλό.

Η Mercedes ήθελε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο εκτός δρόμου δίχως όρια και τη μέγιστη δυνατή δημιουργική ελευθερία. Ο στόχος ήταν η αρχή ενός νέου status quo με τα ηνία να έχουν αναλάβει οι Γκόρντεν Βάγκενερ και Βιρζίλ Αμπλό. Όμως λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση της Project Maybah, o Αμπλό έχασε τη ζωή του.

H Mercedes Project Maybach δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί με τη γερμανική φίρμα να επιθυμεί να διαφέρει εξολοκλήρου από όλα τα υπόλοιπα δημιουργήματά της. Έχοντας μήκος 6 μέτρα, διαθέτει ένα τεράστιο εμπρός μέρος και ένα σπορ αμάξωμα που εμπνέει το αίσθημα της περιπέτειας. Η Project Maybach είναι αμιγώς ηλεκτρική και αντικατοπτρίζει το μέλλον της ηλεκτροκίνητης μετακίνησης.

Mercedes Project Maybach

Το εμπρός μέρος είναι γεμάτο από LED φωτιστικά σώματα διαφορετικών σχεδίων, είτε πρόκειται για οριζόντια, είτε για κάθετα είτε για στρογγυλά πάνω στη διάφανη εκκεντρική επιφάνεια. Μάλιστα διαθέτει ηλιακά πάνελ που διευρύνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, προσφέροντας επιπλέον αυτονομία.

Η σπορ εμφάνιση εκτός δρόμου είναι εμφανής χάρη στα τεράστια ελαστικά αλλά και με τα μεταλλικά προστατευτικά στο πάνω μέρος του αμαξώματος. Το πίσω μέρος εμφανίζει ανάλογο σχεδιασμό με το εμπρός, ενώ τα φωτιστικά σώματα φέρουν το σχήμα του λογότυπου της Maybach.

Mercedes Project Maybach

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός είναι τόσο πολυτελές όσο και μινιμάλ, με τα χρώματα να έχουν εμπνευστεί από την έρημο. Έχοντας χώρο για δύο επιβάτες, δίνει την αίσθηση της άνεσης, ενώ το ταμπλό έχει ρετρό σχεδιασμό που προσφέρει επιπλέον ποικιλομορφία. Αρκετοί μάλιστα είναι και οι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό της Project Maybach.

Η Project Maybach είναι αφιερωμένη στον αρχιτέκτονα Βιρζίλ Αμπλό που έχασε πρόσφατα τη ζωή του σε ηλικία 41 ετών. Πριν δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με καρδιακό αγγειοσάρκωμα, με τη Mercedes να πραγματοποιεί την παρακάτω ανακοίνωση.

«Η Mercedes είναι συγκλονισμένη στο άκουσμα του θανάτου του Βιρζίλ Αμπλό. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Βιρζίλ. Ανοίγοντας το δρόμο της μεταξύ μας συνεργασίας, θέλουμε με σεβασμό να γιορτάσουμε το έργο ενός τρομερά μοναδικού ταλέντου σχεδιασμού που δημιούργησε ατελείωτες πιθανότητες μέσω της εξαιρετικής φαντασίας που ενέπνευσε όλους όσους δούλεψαν μαζί του».

Mercedes Project Maybach

Η Mercedes Project Maybach θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Μουσείο Rubell στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ στη 1 και 2 Δεκεμβρίου. Το μοντέλο όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται στο μάτι, δεν αναμένεται να περάσει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!