Η BMW δοκιμάζει το νέο i7 στον Βόρειο Πόλο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η BMW δοκιμάζει το νέο i7 στον Βόρειο Πόλο (vid)
Η γερμανική φίρμα έχει μπει στην τελική φάση των δοκιμών του αμιγώς ηλεκτρικού πολυτελούς σεντάν της.

Στο Άριεπλογκ της Σουηδίας η BMW συνεχίζει τις εντατικές δοκιμές στο νέο της πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν i7. Η ηλεκτρική i7 υποβάλλεται σε δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς στις εγκαταστάσεις του χειμερινού κέντρου δοκιμών του BMW Group, σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από τον Αρκτικό Κύκλο.

i7

Οι μηχανικοί της BMW θεωρούν τις παγωμένες επιφάνειες και το χιόνι τις ιδανικές συνθήκες προκειμένου το νέο μοντέλο να δοκιμαστεί σε σκληρές συνθήκες οδικής συμπεριφοράς. Εκεί θα δοκιμαστούν τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης του i7, όπως και τα φρένα, τα συστήματα ευστάθειας και ελέγχου τα οποία πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην άνεση και την κορυφαία σπορ συμπεριφορά, όπως όλα τα σεντάν μοντέλα της BMW.

i7

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στο σύστημα ηλεκτροκίνησης του νέου i7 σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης, η μπαταρία υψηλής τάσης, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η τεχνολογία φόρτισης της i7, όλα προέρχονται από την 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, που ήδη προσφέρει βιώσιμη οδηγική απόλαυση στην BMW iX. Πλέον στην παγωνιά του Αρκτικού Κύκλου όλα τα συστήματα δοκιμάζονται σκληρά προκειμένου να ανταπεξέλθουν και σε αυτές τις συνθήκες ψύχους.

i7

Ενδιαφέρον έχουν και οι δοκιμές του αυτοκινήτου πάνω σε παγωμένη λίμνη. Εκεί αξιολογούνται τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης της i7 και ιδιαίτερα το σύστημα Synamic Stability Control το οποίο ρυθμίζεται με ιδανικό τρόπο ώστε να προσφέρει ακρίβεια στην εμπλοκή του ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, πέδησης, επιτάχυνσης και επιβράδυνσης. Θυμίζουμε ότι η νέα i7 θα δανείζεται τα ηλεκτρικά συστήματα της iX κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει πάνω από 550 ίππους με την αυτονομία να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!