Μεγάλη εταιρεία μεταφορών παραγγέλνει 1.470 ηλεκτρικά φορτηγά Volta (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μεγάλη εταιρεία μεταφορών παραγγέλνει 1.470 ηλεκτρικά φορτηγά Volta (vid)
Η DB Schenker έκανε κολοσσιαία παραγγελία σε ηλεκτρικά φορτηγά κάνοντας στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Η σουηδική εταιρεία Volta Trucks έχει έδρα την Στοκχόλμη και παράγει από το 2019 ηλεκτρικά φορτηγά για μεταφορές. Το κορυφαίο της μοντέλο είναι το Zero, ένα φορτηγό 12 τόνων σχεδιασμένο για μεταφορές περιφερειακά των πόλεων με αυτονομία κοντά στα 200 χιλιόμετρα. Ο σχεδιασμός του είναι φουτουριστικός με τη θέση οδήγησης να είναι χαμηλά μπροστά, ενώ διαθέτει τεράστιες γυάλινες επιφάνειες για τη μέγιστη δυνατή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

volta

Οι άνθρωποι της Votla είχαν γνωρίσει επιτυχία με τα ηλεκτρικά τους φορτηγά τα οποία κατασκευάζονται στην Αυστρία με το τεχνικό τμήμα εξέλιξης να βρίσκεται στη Βρετανία. Δεν περίμεναν όμως ποτέ να δεχτούν την κολοσσιαία παραγγελία που τους έκανε η πολυεθνική εταιρεία DB Schenker. Η DB Schenker είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφορών στην Ευρώπη έχοντας 74.200 εργαζομένους σε περισσότερες από 2.100 τοποθεσίες και σε πάνω από 130 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

volta

Η DB Schenker αποφάσισε να λοιπόν να κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και αποφάσισε να παραγγείλει 1.470 οχήματα από την Volta. Τα φορτηγά είναι τα Zero και θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα τα χρησιμοποιήσει ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2022. Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volta Zero θα τοποθετηθούν σε πέντε χώρες και δέκα διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη.

Ο Αντιπρόεδρος της DB Schenker στην Ευρώπη, Cyrille Bonjean, τόνισε πως η δυνατή σχέση της εταιρείας με την Volta Trucks επιταχύνει το ρυθμό εξηλεκτρισμού του στόλου. Στόχος της εταιρείας είναι η στροφή προς τις πράσινες μετακινήσεις που θα φέρει τον μηδενισμό των ρύπων άνθρακα στις μεταφορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!