H Ferrari Daytona SP3 θέλει μόνο δευτερόλεπτα για να συγκλονίσει (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
H Ferrari Daytona SP3 θέλει μόνο δευτερόλεπτα για να συγκλονίσει (vid)
Η ιταλική εταιρεία δημιούργησε ένα video που παρουσιάζει τις ξεχωριστές λεπτομέρειες του νέου της μοντέλου.

Πόσο συναίσθημα και πόσο πάθος για την αυτοκίνηση μπορεί να χωρέσει σε μόλις 52 δευτερόλεπτα; Πόση σχεδιαστική αλλά και μηχανολογική αριστεία μπορεί να παρουσιαστεί επαρκώς σε λιγότερο από ένα λεπτό; Η Ferrari δίνει τις απαντήσεις!

Η νέα Daytona SP3 αποτελεί το νέο μέλος της σειράς ειδικών δημιουργημάτων που τιτλοφορείται «Icona», μετά τις Monza SP1 και Monza SP2. Ένα ακόμα μοντέλο που αποτελεί ωδή στο ένδοξο παρελθόν της ιταλικής μάρκας, με άμεσο συσχετισμό και με την αγωνιστική της κληρονομιά.

Ferrari Daytona SP3

Αντλεί έμπνευση από τα μοντέλα που στα 60s σάρωναν στον 24ωρο αγώνα της Daytona (τις P3/4, P330 και 412P), γι’ αυτό και η σχεδιαστική ομάδα του Φλάβιο Μανζόνι, δημιούργησε ένα άκρως επιθετικό αλλά και θελκτικό μοντέλο. Που συνδυάζει τις σαγηνευτικές καμπύλες με τις αιχμηρές λεπίδες, σε ένα συνδυασμό που εξιτάρει.

Και σε αυτό το σύντομο βίντεο, εστιάζει στις λεπτομέρειες του supercar με οροφή τύπου targa. Τον V12 των 840 αλόγων και των 697 Nm ροπής που είναι ο ισχυρότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που γεννήθηκε στο Μαρανέλο. Το μεταλλικό κάλυμμα του, τις διπλές, κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης και τον διαχύτη.

Ferrari Daytona SP3

Τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, τα καλύμματα των προβολέων που αποτελούν μία σύγχρονη εκδοχή των αναδυόμενων προβολέων του παρελθόντος, το λιτό αλλά εντυπωσιακό εσωτερικό με τα ενσωματωμένα στο σασί καθίσματα και πολλά άλλα.

Μικρές, συγκλονιστικές λεπτομέρειες που θα σας ξελογιάσουν. Αλλά ακόμα κι αν έχετε δύο εκατομμύρια για ξόδεμα, μη κάνετε όρεξη – έχουν ήδη πουληθεί και τα 599 κομμάτια που θα κατασκευαστούν.

Απλά δείτε το παρακάτω video και ονειρευτείτε…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!