Η Hennessey θα δημιουργήσει εξάτροχο ηλεκτρικό supercar

Η Hennessey θα δημιουργήσει εξάτροχο ηλεκτρικό supercar
H Hennessey στοχεύει στο απόλυτο ρεκόρ τελικής ταχύτητας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ένα ηλεκτρικό supercar με έξι τροχούς.

Η Hennessey στοχεύει σε ακόμα ένα ρεκόρ με το νέο της Project Deep Space που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα έχει έξι τροχούς. Όντας ένα supercar επιδόσεων, θα έχει θέσεις για τέσσερις επιβάτες και θα κοστίζει κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη του ηλεκτρικού Porject Deep Space έχει ήδη ξεκινήσει, με τη Hennessey να υπολογίζει την κυκλοφορία του το 2026. Η αμερικανική φίρμα έχει επιτυχημένο παρελθόν, καθώς το μοντέλο Venom F5 hypercar των 1.792 ίππων επιχείρησε να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 105 μονάδες.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Hennessey, Τζον Χένεσεϊ, το supercar θα έχει μήκος 6 μέτρα και θα είναι το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο που θα επιταχύνει από στάση στα 320 χλμ/ώρα. Το Project Deep Space θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε τροχό για μέγιστη πρόσφυση.

Μάλιστα, η ιπποδύναμη μπορεί να φτάσει τους 2.400 ίππους, πράγμα που σημαίνει πως ο κάθε ηλεκτροκινητήρας θα έχει απόδοση 400 ίππους. Έτσι, το Project Deep Space θα γίνει το ισχυρότερο ηλεκτρικό supercar. Στην εξέλιξη συμμετέχουν επίσης η Pennzoil και η Delta για την ανάπτυξη του κινητήριου συνόλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!