Stellantis και Vulcan Energy ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των μπαταριών

Κώστας Παστρίμας
Stellantis και Vulcan Energy ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των μπαταριών
Σημαντική στρατηγική συμφωνία για την κατασκευή μπαταριών με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Η Stellantis N.V. έχει αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει πολύ επιθετική πολιτική σε σχέση με τον εξηλεκτρισμό. Η δημιουργία του Battery Hub στο Τορίνο αποτέλεσε την πρώτη αντίστοιχη μονάδα στον κόσμο, όπου μια μάρκα κατασκεύασε τη δική της μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών για το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, αποκτώντας σημαντική ευελιξία σε αυτό το σημαντικό τομέα.

stellantis

Πλέον ο όμιλος Stellantis προχωράει ακόμα πιο δυναμικά προς το μέλλον υπογράφοντας μια σημαντική συμφωνία με την Vulcan Energy Resources. Η συμφωνία έχει να κάνει με την προμήθεια Υδροξειδίου του Λιθίου στην Ευρώπη από την αυστραλιανή εταιρεία ενέργειας προκειμένου οι κατασκευή μπαταριών να γίνεται με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

stellantis

Η συμφωνία μεταξύ Stellantis και Vulcan έχει διάρκεια πέντε χρόνια και οι πρώτες αποστολές υλικού θα ξεκινήσουν το 2026. Η Stellantis, στοχεύει να επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025 στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και λογισμικού. Παράλληλα θα συνεχίσει να είναι 30% πιο αποδοτική σε σχέση με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά στο κόστος για την ανάπτυξη, την έρευνα και εξέλιξη.

stellantis

Η Vulcan έχει ξεκινήσει στη Γερμανία ένα νέο πρόγραμμα το οποίο ονομάζει Zero Carbon Lithium. Σε αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιεί γεωθερμική ενέργεια για την παραγωγή Υδροξειδίου του Λιθίου για μπαταρίες με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού και ορυκτών καυσίμων, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα CO2. Η Vulcan στοχεύει να προμηθεύσει την Stellantis με σχεδόν 100.000 τόνους υλικού στα πέντε χρόνια της συνεργασίας. Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τους στόχους της Stellantis πως μέχρι το 2030 το 70% των οχημάτων που θα πουλάει στην Ευρώπη θα είναι με μειωμένους ρύπους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!