Το Ισραήλ έχει το δικό του αυτόνομο αυτοκίνητο (vid)

Το Ισραήλ έχει το δικό του αυτόνομο αυτοκίνητο (vid)
H REE από το Ισραήλ αποκάλυψε το νέο αυτόνομο πολυμορφικό βαν που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση.

Το Ισραήλ έχει πλέον το δικό του αυτόνομο βαν μετά την αποκάλυψη της εταιρείας REE. Το νέο βαν ονόματι Leopard προορίζεται για μεταφορές προϊόντων, logistics και προσφέρει επίσης υπηρεσίες σε εταιρείες τεχνολογίας.

Η REE εδρεύει στο Ισραήλ, όμως είναι σε διαδικασία κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο λόγος είναι η συνεργασία της με την εταιρεία κατασκευής αμαξώματος EAVX.

ree leopard

Ο CEO της REE, Ντάνιελ Μπάρελ δήλωσε: «Το πρωτότυπο Leopard δείχνει έναν τρόπο σχεδιασμού και απόδοσης της εντυπωσιακής μας τεχνολογίας και απαντά στο ερώτημα για το αν τα ηλεκτροκίνητα βαν μεταφοράς φορτίων μπορούν να έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες. Τα αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από την REE έχουν πολύ συχνά ξεπεράσει κάθε προσδοκία απόδοσης».

Το Leopard βασίζεται σε μια ιδιαίτερη EV πλατφόρμα που επιτρέπει στο όχημα να έχει διαφορετικά μεγέθη. Συγκεκριμένα, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εργασίας το μέγεθος κυμαίνεται από 2,9 ως 3,5 μέτρα σε μήκος, 1,2 ως 1,8 μέτρα σε πλάτος και 1,4 ως 2,2 μέτρα σε ύψος.

Το βάρος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τους δύο τόνους. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει όπως επιθυμεί το αυτόνομο βαν. Επιπλέον λόγω της σχεδίασής του μπορεί να έχει ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη ευλυγισία.

ree leopard

Το REE Leopard λόγω της ευέλικτης πλατφόρμας που βασίζεται έχει πολλαπλές επιλογές και στα μηχανικά μέρη. Μάλιστα, μπορεί κατασκευαστεί με κίνηση στους εμπρός στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 135 ίππους και μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα μέχρι τα 160 χλμ/ώρα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 50 kWh, όμως η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αναφορικά με την αυτονομία.

Ο αποθηκευτικός χώρος του Leopard είναι ένας τομέας που έχει επενδύσει σοβαρά η REE. Χάρη στον ειδικό του σχεδιασμό και το χαμηλό πάτωμα μπορεί να χωρέσει φορτίο μέχρι και 750 κιλά.

Το REE Leopard αναμένεται να παρουσιαστεί στις 5 Ιανουαρίου στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!